DERVENTA

Ubio sina na ženinu grobu

derventa
Agencije
14.11.2013.
u 09:39

Otac Jovo Trifković pucao u sina Igora pa u sebe

Jovo Trifković, 66- godišnjak koji je početkom rata s četveročlanom obitelji izbjegao iz Sarajeva, jučer ujutro je u Derventi ubio svoga trideset godina mlađeg sina Igora (36). Nezapamćena obiteljska tragedija se dogodila oko 8 sati na srpskom pravoslavnom groblju usred Dervente. Poludjeli Jovo prethodno je sina Igora, koji je imao psihičke probleme i dosta vremena provodio u Zavodu za liječenje kroničnih duševnih bolesnika u Jakešu kod Modriče, odveo na grob pokojne supruge Jele, i tu ga ubio, ispalivši u njega četiri hica. Prema neslužbenim informacijama, Jovo Trifković je potom pokušao izvršiti samoubojstvo, ali je samo okrznuo sljepoočnicu.

Otac staklar

Ovaj 66- godišnjak, inače po zanimanju staklar, prije je toga pozvao policiju i rekao što je učinio sinu te da će i sebi oduzeti život, no za to očito nije imao ‘hrabrosti’. Policajci su ga ubrzo zatekli kako leži na ženinom grobu te odvezli u derventski Dom zdravlja, gdje nisu konstatirali nikakve ozbiljnije ozljede, potvrdila je glasnogovornica Centra javne sigurnosti Doboj Ljerka Stanimirović. Nakon teškog zločina, policajci su, u pratnji dežurnog županijskog tužitelja te mrtvozornika iz Doma zdravlja, zatvorili prilaz groblju te su tamo obavili očevid. Prema priopćenju iz CJS Doboj, Igorovo tijelo ležalo je na grobu s tri prostrijelne rane u predjelu grudi. Nije mu bilo spasa. Policajci su ocu oduzeli pištolj, koji je kod sebe imao ilegalno, te će isti biti poslan na vještačenje.

- Jedan susjed je vidio da njih dvojica sjedaju u bijeli Ceddy ispred kuće stanovanje i odlaze, ali pri tome nije ni slutio kakva se obiteljska tragedija sprema. Sve je izgledalo posve normalno. Nakon što je smaknuo sina usred groblja, otac je zvao policiju i rekao im što je učinio, a na kraju je i sebi pokušao presuditi. Kada su policajci došli na groblje, zatekli su Jovana krvave glave jer si je pucao u sljepoočnicu. Ipak, samo se okrznuo. Odmah je odveden u bolnicu- prepričavali su poznanici ovaj stravičan događaj koji je nemalo šokirao. Kako ističu, svi su znali da je Igor psihički obolio, ali nitko nije očekivao da će ga otac tako nemilosrdno likvidirati.

Nije preko noći

- Tko zna što se u njemu prelomilo. Samo sigurno znamo da se to nije dogodilo preko noći. Teško mu je pala smrt supruge pa potom i bolest sina. Najavljivao je da će se ubiti, a u posljednje vrijeme je govorio da će ubiti i sina ako se ovaj za stalno vrati iz bolnice, kako su to najavljivali. Dugi niz godina Igor je bolovao te je boravio u Zavodu, a samo je povremeno dolazio kući, i to na nekoliko dana, kao što i sada. Svojevremeno je bio dobar momak. Studirao je i bio odličan student. Navodno je na fakultetu imao sve desetke, ali je iznenada obolio na živcima.

Otac Jovan, dugogodišnji staklar, očito se nije mogao izboriti s njim, budući da mu je supruga Jela, Igorova majka, umrla prije dvije godine, navode mještani.

Susjed Boro Preradović kaže da su svi znali da je Igor psihički nestabilan.

“Bolestan je bio, a i otac kada je ubio sina, nije zdrav jer stravično je da otac ubije sina. Katastrofa! Momak je stvarno bio bolestan, ali nikome nije pravio probleme i stvarno ne znam što je trebao ovako očajni čin. Valjda to više nije mogao gledati. Igora smo viđali ispred kuće kako hoda i čudno se ponaša. Eto, svašta se događa u ovim teškim vremenima. Ljudi su puni stresova. Sve su to posljedice rata i teškog života. Sve to ostavlja trag na narod. Inače, Jovo je živio i radio u kući zajedno s drugim sinom Dejanom ”, ispričao je novinarima susjed Boro.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije