SUHOPOLJE

U teškoj nesreći kod Virovitice poginula punica bjelovarskog župana: 'Nije imala šanse, shrvani smo'

icvhr
03.08.2021.
u 11:54

Strašnu prometnu nesreću u Suhopolju, u kojoj su poginule dvije osobe iz vozila hitne pomoći, a dvije su ozlijeđene, skrivio je 44-godišnji vozač automobila pod utjecajem alkohola. Vozač je napuhao 1,16 promila, izvijestila je PU virovitičko-podravska. Tragedija se dogodila u ponedjeljak oko 17.40 sati, u Ulici kralja Tomislava.

– Došavši do kućnog broja 109, započeo je skretati ulijevo na putni most, ali nije se prethodno uvjerio da tu radnju može napraviti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. U tom trenutku ga je pretjecalo vozilo hitne pomoći s uključenim posebnim uređajima za davanje svjetlosnih znakova signala, a kojim je upravljao 42-godišnji vozač. Tom je prilikom na južnom prometnom traku došlo do udara prednjeg dijela vozila hitne pomoći u središnju lijevu bočnu stranu osobnog automobila koji se zaustavio na prometnom traku, a vozilo hitne pomoći sletjelo je u jarak uz put i udarilo u betonski most te se prevrnulo na bočnu stranu – navodi Josip Štajdohar, glasnogovornik PU virovitičko-podravske.

Sve četiri osobe iz vozila hitne pomoći su ozlijeđene i prevezene u Opću bolnicu Virovitica, gdje su dvije osobe, u dobi od 57 i 83 godine preminule. Vozač hitne, 42-godišnjak, teže je ozlijeđen, a jedna osoba u dobi od 39 godina zadobila je lakše ozljede. Vozač automobila je neozlijeđen.

– Protiv 44-godišnjeg vozača osobnog automobila Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici podnijet će kaznenu prijavu – zaključuje Štajdohar. Preminule su medicinska sestra i pacijentica iz Ćeralija. Preminula medicinska sestra Nedjeljka P., koju kolege od milja zovu Nena, punica je bjelovarsko-bilogorskog župana Marka Marušića.

– Točno je, nažalost, ona je majka moje supruge. Ode žena raditi i ne vrati se, sve nas je to iznenadilo. Kada smo čuli da se dogodila prometna nesreća, mislili smo da je možda slomila ruku, nismo očekivali takav ishod. Rekli su nam u bolnici da tako teške ozljede dugo nisu vidjeli, nije imala šanse. Iako je umrla u bolnici, odmah se vidjelo da nema šanse – kazao nam je župan Marušić, čija je supruga krenula majčinim medicinskim stopama i liječnica je po struci.

Nedeljka je, pojašnjava on, radila u Domu zdravlja VPŽ, no bila je u pripravnosti i za intervencije hitne pomoći.

Ravnatelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije dr. Ivica Fotez izrazio je sućut obiteljima stradale medicinske sestre i pacijentice.

– Teški su ovo sati za sve nas. Izgubili smo našu Nenu. Napustila nas je sestra koja je cijeli svoj život provela spašavajući druge. Nažalost, i u smrt je otišla spašavajući pacijenticu koja je također stradala u ovoj stravičnoj prometnoj nesreći. Draga naša Neno, uvijek ćeš ostati u našim sjećanjima. U ovim teškim trenucima obiteljima poginulih izražavam duboku sućut – izjavio je dr. Fotez. Ravnateljica hitne pomoći Lahorka Weiss samo je kratko poručila da izražava sućut obiteljima.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije