Zbog krijumčarenja

U Sarajevu i Zenici oduzeti mobiteli ukupne vrijednosti 26.000 KM

mobiteli
31.07.2016.
u 11:35

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje privremeno su oduzeli veću količinu mobilnih telefona na području Zenice, Ilidže i Sarajeva. Ukupna vrijednosti oduzetih telefona procjenjena je na 26.000 KM.

Ovlaštena službena lica UIO pri Regionalnom centru Sarajevo - Grupa za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja, zaustavili su nezakonit promet mobilnih telefon. Nezakonito prometovanje robom otkriveno je prilikom kontrole više pravnih subjekata na područiju Zenice, Ilidže i Sarajeva, a u okviru provođenja plana pojačanih mjera na spriječavanju prometovanja krijumčarene robe. Tom prilikom je oduzeta veća količina mobilnih telefona marke Iphone, Samsung, Sony, LG, Huawei i dr. čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 26.000 KM. Prilikom izvođenja ove akcije službenici UIO, koristili su opremu, znanje i vještine stečene kroz dugogodišnji program obuke i opremanja od strane Vlade SAD, kroz program EXBS.

Protiv počinitelja opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije