Za godinu dana čak 79 pljački u Mostaru

U SAD-u dobio tri godine za posjedovanje oružja, koliko će u Mostaru za oružanu pljačku?

28.01.2017.
u 08:00

Nakon što je završio iza pritvorskih rešetaka KPZ-a Mostar, istraga se nastavila protiv kuhara Denisa Bešića (37) iz Čapljine, nastanjenog u Mostaru, koji je prošli tjedan uhićen zbog oružane pljačke počinjene 10. siječnja, oko 18.15 sati, kada je, kako se sumnja, maskiran kapom i šalom preko lica s kuhinjskim nožem u ruci prišao pultu trgovine “Zlata” u mostarskom naselju Rudnik te od prestrašene radnice, kojoj je zaprijetio napadom, zatražio da mu preda sav novac iz blagajne. U prijavi stoji da je pokupio oko 950 KM pa pobjegao, a sada mu, barem po kaznenim propisima, prijeti kazna zatvora u trajanju od najmanje pet godina. Međutim, kaznena politika je posve drukčija u pravosudnoj praksi, jer su se do sada za slična nedjela uglavnom izricale presude od oko godinu dana, pa su neki imali priliku iskoristiti mogućnost plaćanja izdržavanja kazne do tolike visine te nisu proveli ni dan iza zatvorskih zidina. Kako navode njegovi poznanici, Denis je rastavljen i otac je jednog maloljetnog djeteta.

Poznato je i da je prije četiri godine protjeran iz SAD-a, gdje je proveo 17 godina, a nakon što je “odležao” tri godine zatvora zbog posjedovanja oružja. Također, spominju i da je u drugom slučaju bio novčano kažnjen zbog sudjelovanja u tučnjavi i prikrivanja. Inače, ovo je tek jedan od čak 79 razbojstava koji su se u posljednjih godinu dana dogodili na području Policijske uprave Mostar, što je dovelo do izvanrednog stanja. Takva zabrinjavajuća situacija se u Županijskom sudu u Mostaru i spominjala na ročištu za određivanje pritvora nezaposlenom kuharu Denisu Bešiću. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?