sarajevo

U pucnjavi tijekom hvatanja pljačkaša ubijen Nedim Delić

29.06.2016.
u 08:00

U preksinoćnoj pucnjavi na Ilidži u blizini kružnog toka ubijen je Nedim Delić (1991.) iz Sarajeva. Ubijeni i još tri osobe prethodno su opljačkali trgovinu “Amko komerc” u naselju Vogošća u 1.10 sati, a onda se dali u bijeg. Policijske patrole krenule su za automobilom marke VW Passat svijetloplave boje u kojem su se nalazili pljačkaši, a nakon organizirane policijske potjere, izvršitelji su sustignuti na kružnom toku u ulici Butmirska cesta.

Pokušali pobjeći

Pljačkaši su napustili vozilo i pobjegli u krug vanjskog skladišta poslovnice Elektrodistribucije Ilidža.

- Tijekom hvatanja izvršitelja došlo je do upotrebe vatrenog oružja. Jednu osobu je upucao policajac, a tri osobe su uhićene. Na mjesto nesreće je izišla ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Sarajevske županije, a liječnik je konstatirao smrt pogođene osobe. Zbog sumnje da su počinili djela teške krađe, organiziranog kriminala i napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, uhićeni su B. A. (1987.) i B. J. (1994.) obojica iz Sarajeva, dok je u bijegu bio DŽ. S. (1991.), također iz Sarajeva, koji je jučer u jutarnjim satima pronađen i uhićen s ozljedama u predjelu lijeve noge, nanesene vatrenim oružjem, priopćeno je jučer iz Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije.

On je prevezen na Kliniku urgentne medicine Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu radi ukazivanja liječničke pomoći.

U spomenutom automobilu marke VW Passat s nepripadajućim registracijskim oznakama pronađeni su i izuzeti otuđeni predmeti.

Pronađeni otuđeni predmeti

Tijekom očevida pronađeni su automatska puška, pištolj i fantomke. Očevidom su rukovodili tužitelj županijskog Tužiteljstva u Sarajevu, policijski službenici MUP-a SŽ-a i sudski vještak medicinske struke. Pripadnici MUP-a SŽ-a očevid su vršili i u krugu Međunarodne zračne luke Sarajevo, jer je do ubojstva došlo u neposrednoj blizini.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?