Opljačkana banka

U potrazi za pljačkašima zaustavili i tramvaj

banka
17.01.2016.
u 10:00

Sarajevo osobito za vikend postaje grad opasnog življenja, a to se potvrdilo i u posljednjem slučaju, kada je opljačkana banka i kada je izvršen jedan neuspjeli pokušaj, a policija vrši intenzivnu potragu za dvije osobe.

Potraga za razbojnicima

Naoružani razbojnici su ušli u Intesa Sanpaolo banku na Dolac Malti i izvršili napad, potvrdio je Operativni centar MUP-a, piše Večernji list BiH.  Pljačka je bila brza i uspješna, s obzirom da su pljačkaši odnijeli zasad neutvrđenu svotu novca. - Policija intenzivno traga za razbojnicima, priopćeno je u Operativnom centru MUP-a. Da se radilo o ozbiljnom slučaju i da se policija odmah dala u akciju, pokazuje i činjenica da je zaustavljen jedan tramvaj. Navodno je stigla dojava da su razbojnici, nakon što su izvršili operaciju, ušli u tramvaj, no ulazak policije unutra nije otkrio nepoznate razbojnike. U MUP-u SŽ nisu željeli govoriti o detaljima istrage niti o tome koliko novca je ukradeno. Ono što je simptomatično jest to što se, prije napada na Intesu na Dolac Malti, neuspjeli pokušaj pljačke dogodio na Dobrinji. Upravo je ta banka na Dobrinji bila meta napada tri dana prije nove godine. Nepoznati razbojnik naoružan pištoljem ušao je u prostorije banke i zaprijetio djelatnici koja mu je morala predati određenu svotu.

A da situacija nije dobra, pokazuje i nedavni primjer stanovnika naselja Dobrinja koji su odlučni u namjeri sami se organizirati i pokušati spriječiti gotovo svakodnevna razbojstva.

Suradnja komponenti

Ranije je i profesor sigurnosti na Fakultetu političkih znanosti u Sarajevu dr. Mirza Smajić kazao da je u Sarajevu najveći broj slučajeva kriminala, jer je riječ o najnaseljenijem gradu u državi. - Sve to zahtijeva veći angažman policije, a samim tim je i veća mogućnost za pojavu kriminala. Pojedini slučajevi uličnog kriminala su prisutni, ali policija ne može biti na svim mjestima i spriječiti takve slučajeve. Problem nije kod policije, već u ostatku trokuta policija - pravosuđe - građani. Sve tri komponente trebaju više surađivati i angažirati se kako bi stopa kriminala bila smanjenja. Građani često vide kazneno djelo, ali to ne prijave zbog straha, kazao je svojevremeno Smajić i napomenuo kako su najveći problem recidivisti, odnosno povratnici u činjenju kaznenih djela. On je upozorio i na ulogu socioekonomskih čimbenika kao uzroka povećane stope kriminala.

- BiH je u ozbiljnoj ekonomskoj krizi i to svakako utječe na stopu kriminala, istaknuo je profesor Smajić u razgovoru za ‘Večernjak’ prije godinu i pol dana, a što se u svakom slučaju može primijeniti i danas.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije