Obiteljska tragedija

U nesreći poginule majka i kći, maloljetni sin u komi

07.04.2016.
u 09:00

Stravična obiteljska tragedija dogodila se preksinoć oko 18 sati na regionalnoj cesti R474 Prnjavor - Novi Šeher, kod tvrtke “Alpina – Bromy” kod Jelaha, kada su poginule majka Safija Kantić iz mjesta Vukova u općini Tešanj i njezina 18-godišnja kći Nihada, dok je po život opasno ozlijeđen maloljetni sin Semir.

- Zdravstveno stanje 12-godišnjaka je izuzetno kritično i nalazi se u stanju duboke kome i priključen na uređaje za vještačku ventilaciju. Nesretni dječak je u Odjel urgentne medicine KB Zenica dovezen u 19.50 sati s ozljedama mozga te je odmah proslijeđen u neurokiruršku operacijsku dvoranu. Nakon zahvata hospitaliziran je u jedinici intenzivnog liječenja, kazala je Aida Buro, glasnogovornica KB Zenica.

Udarila u nasip

Do tragične nesreće u Jelahu najvjerojatnije je došlo kada je Nihada, zbog neprilagođene brzine uvjetima i stanju ceste, izgubila nadzor nad vozilom, uslijed čega je peugeotom (E28-A-941) udarila u nasip, a potom sletjela u kanal te udarila u betonski zid ispod mosta. Iza njih je ostao stariji brat, kao i otac Sakib s kojim je Safija nekada bila u braku.

Nedavno položila vozački

- Kobno su sletjeli s ceste na nizbrdici i isprevrtali se. Smrskani peugeot se zaustavio ispod jednog mosta, udarivši u nasip i stup. Jedni tvrde da je majka Safija vozila, a drugi maturantica Nihada, koja je nedavno položila. Inače, na toj nizbrdica ima jedan mali prijevoj, odnijelo ih je udesno, nisu se ni s kim sudarili. Je li im netko zasmetao, presjekao im put, to se ne zna. Čini mi se da su se dva puta prevrnuli. Sutradan ujutro se spominjalo i da je dječak preminuo od teških ozljeda, ali su to iza podne opovrgnuli iz ove bolnice. Daj Bože da preživi, što bi bilo čudo - kažu mještani Jelaha. Istraga bi trebala pokazati što je stvarni uzrok ove velike obiteljske tragedije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije