bijeljina

U kamionu s gumama pronađeni ilegalni migranti

30.06.2017.
u 16:40

Pripadnici Jedinice granične policije Bijeljina u petak su spriječili ilegalni prelazak državne granice pet državljana Afganistana, među kojima četiri maloljetnika.

Ilegalni migranti otkriveni su u kamionu registarskih oznaka Republike Srbije prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača. U kamionu su prevožene automobilske gume iz Republike Srbije u BiH, izvijestila je Granična policija BiH.

Granična policija BiH intenzivnije pregleda teretna motorna vozila prilikom ulaska iz Republike  Srbije i Crne Gore, što je doprinijelo poboljšanim rezultatima u otkrivanju ilegalnih migranata koji BiH pokušavaju koristiti kao tranzitno područje u namjeravanom odlasku u zemlje EU. Otkriveni Afganistanci vraćeni su u Republiku Srbiju u skladu sa Sporazumom o readmisiji.     

Iz GP BiH podsjećaju kako su pripadnici JGP Bijeljina 28. lipnja otkrili još pet državljana Afganistana.

JGP Bijeljina je u 2017. godini u 10 slučajeva otkrila 58 ilegalnih migranata, od čega 35 državljana Pakistana, 20 Afganistana, dva Indije i jednog Sirije. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije