prihvatni centar “BIRA”

U Bihaću se obračunalo 250 migranata, izbodeno više osoba, uhićeno 11 osoba

ilustracija
02.02.2019.
u 13:10

U privremenom prihvatnom centru “BIRA” u Bihaću u petak navečer se dogodio masovni obračun između migranata. Prema prvim procjenama u incidentu je sudjelovalo više od 250 osoba. 

Kako doznaje Radiosarajevo.ba, izbodeno je nekoliko osoba, a policija je privela više od 50 osoba koje su sudjelovale u obračunu.  

"Više osoba je ozlijeđeno, radi se o ubodnim ranama, ima nažalost i teže ozlijeđenih", kazao je dežurni doktor Harun Felić iz Bolnice "dr Irfan Ljubijankić" u Bihaću.

Kako javlja Fena, glasnogovornik MUP-a Unsko-sanske županije Ale Šiljdedić potvrdio je da je 11 osoba uhićeno zbog sumnje da su inicirali i sudjelovali u sinoćnjem masovnom fizičkom sukobu između migranata koji borave u prihvatnom centru Bira.

„U masovnoj tučnjavi u prihvatnom centru Bira sudjelovalo je više stotina osoba, a situaciju pod kontrolu su stavile dežurne policijske jedinice, uz pomoć pripadnika Jedinice za podršku MUP-a USŽ. U tijeku noći obavljen je razgovor s više od 30 osoba koje koriste ovaj prihvatni centar, a 11 ih je uhićeno. Radi se o osam državljana Afganistana, dvojici migranata iz Indije i jednom Pakistancu, na kojima se zavodi kriminalistička obrada zbog utvrđivanja okolnosti oko ovog događaja“, istaknuo je Šiljdedić.

Medicinsku pomoć zatražilo je 40 stranih državljana, koji su sudjelovali u ovom fizičkom sukobu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije