MUP ZHŽ-a

U akciji ‘Opijat III’ već zaplijenjeno droge u vrijednosti od milijun KM

10.09.2016.
u 08:00

Uprava policije MUP-a Zapadno- hercegovačke županije izvela je još jednu operativno-taktičku akciju kodnog naziva “Opijat III” te tako suzbila novo kazneno djelo vezano uz proizvodnju, preradu, prodaju i stavljanje u promet opojnih droga u ovom kraju.

- Inspektori PU Ljubuški došli su do operativnih saznanja da se na području mjesta Šipovača nalazi nasad indijske konoplje te su izvršenom pretragom terena pronađene 4 stabljike visine oko 2 metra, koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje. Nakon izvršenog očevida, stabljike su posječene i pohranjene te su izuzeti i ostali tragovi s mjesta događaja i bit će poslani na potrebna vještačenja, a o svim mjerama i radnjama pravodobno je obaviješteno Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu.

U tijeku je kriminalistička obrada nad uhićenim 47-godišnjim I. G. iz Šipovače - izvijestili su iz MUP-a.

Inače, kako se navodi, u okviru ove akcije od početka godine zaplijenjena je veća količina opijata, čija maloprodajna vrijednost iznosi već oko milijun maraka.

Podsjetimo na neke slučajeve. Dana 18. svibnja inspektori Državne agencije za istrage i zaštitu i Uprave policije MUP-a ZHŽ-a izvršili su pretrage više objekata na tri lokacije na području općine Ljubuški kojom prilikom je oduzeto oko pola kilograma heroina i manje pakiranje kokaina. Šesti dan srpnja otkriveno je 10 stabljika indijske konoplje, oko 400-500 grama u ljubuškim Donjim Radišićima, a 13. ukupno 202 stabljike u mjestu Gornji Radišići, dok su 17. srpnja zaplijenjene 272 stabljike u grudskom mjestu Drinovci. Opet je 3. rujna u Gornjim Radišićima otkriven nasad od 17 stabljika visine 88-135 cm.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije