akcija

U akciji 'Brend' uhićeno 11 osoba, oduzeti mobiteli, laptop i novac

Fena
27.02.2019.
u 13:21

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u okviru  predmeta kodnog naziva „Brend“ u utorak izvršili pretrese osoba, stambenih i poslovnih objekata, službenih prostorija Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine i pokretnih stvari koje koristi 11 osumnjičenih osoba, službenika Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine, na ukupno 22 lokacije na području Banja Luke, Novog Travnika, Orašja, Bužima, Brčkog, Broda, Odžaka te graničnih prijelaza Gradiška, Orašje i Šamac.

Pretresi su izvršeni po naredbi Suda Bosne i Hercegovine prilikom čega su otkriveni i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s počinjenjem kaznenih djela udruživanje radi činjenja kaznenih djela u vezi s kaznenim djelima primanje dara i drugih oblika koristi i zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Tijekom pretresa privremeno su oduzeti mobilni telefoni i SIM kartice, laptop, 13.550 eura, 3.400 KM i 200 KN, potvrde o naplati neizravnih poreza za robu prijavljenu usmenim putem (CPD blokovi), interne evidencije i uređaji za pohranu memorije.

Nakon izvršenih pretresa osoba, objekata i pokretnih stvari, uhićeno je 11 osumnjičenih osoba koje su dovedena u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu, gdje su ispitana u svojstvu osumnjičenih, te su danas predana u nadležnost pustupajućem tužitelju Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti su provodene pod nadzorom Tužiteljstva BiH i u suradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske i Ministarstva unutarnjih poslova Posavske županije, priopćeno je iz SIPA-e. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije