Nasilje nad djetetom

Tužiteljstvo Sarajevske županije uputilo prijedlog za određivanje pritvora Suadu Laviću

jjj
12.06.2015.
u 13:22

Tužiteljstvo Sarajevske županije uputilo je Općinskom sudu u Sarajevu prijedlog za određivanja mjere pritvora za direktora JU "Deseta osnovna škola Ilidža" Suada Lavića, koji je uhićen zbog sumnje kako je počinio kazneno djelo spolni odnos s djetetom

"Upućen je prijedlog za određivanje pritvora po osnovu Člana 146, stav 1, točke b, c i d Zakona o kaznenom postupku FBiH", rekla je Amela Zahirović iz Odjela za odnose sa javnošću županijskog tužiteljstva u Sarajevu. Mjera pritvora za Lavića je predložena jer postoji osnovana sumnja kako će uništiti, skriti, izmijenuti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak, kako će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, suučesnike ili prikrivače, te kako će počiniti kazneno djelo. Riječ je o težem kaznenom djelu za koje bi, ukoliko se dokaže istinitim na sudu, mogao dobiti kaznu zatvora i od 10 godina. Lavić je jučer prebačen u prostorije županijskog tužiteljstva gdje ga je saslušao postupajući tužitelj. Pripadnici Krim-policije FUP-a su po naredbi i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo uhapsili Suada Lavića, direktora "Desete osnovne škole Ilidža" zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo spolni odnos sa djetetom, odnosno da je u proteklom periodu zlostavljao jedno dijete radi zadovoljenja svog seksualnog nagona. Navodno je u proteklom periodu Lavić policiji prijavljivan u nekoliko navrata i to zbog upućivanja prijetnji te falsifikovanja potpisa. Školski odbor je navodno namjeravao smijeniti Lavića, ali su se bojali osvete zbog jakih veza direktora. Kako se čini, Lavića su organima gonjenja prijavile njegove kolege koje su primijetile da u specijalne prostorije škole dolazi jedna učenica. Pratili su ga i ubrzo shvatili šta se dešava, s obzirom da je samo direktor imao ključeve pomenute prostorije koja je namještena te ima neprozirne zavjese.

Ključne riječi

Komentara 1

AI
andja.ivan.knezevic
22:33 12.06.2015.

ljudi moji jeli to moguće,zlostavlja djecu islobodno se šeta,kakvu on zaštitu ima, jaka neka obitelj čim mu ništa nemogu.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?