na području Doboja

Tužiteljstvo BiH podiglo optužnicu za zločin protiv čovječnosti na području Doboja

Tužiteljstvo BiH
29.12.2016.
u 10:43

Tužitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv  Đorđa Simića, rođenog 25. travnja 1950. godine u Osojnici, općina Doboj, gdje je i nastanjen, državljanina BiH.

Optuženi se tereti da je u mjesecu lipnju 1992. godine, u okviru širokog i sistematičnog napada usmjerenog protiv civilnog nesrpskog stanovništva na području općine Doboj, kao pripadnik Oružanih snaga Vojske Republike Srpske Bosne i Hercegovine, sudjelovao u prisilnom nestanku jedne osobe.

Prema navodima optužnice, Simić se tereti da je u prijepodnevnim satima 12. lipnja 1992. godine,  u mjestu Ševarlije, općina Doboj, s njive tzv. „Dvorine“, skupa s još dvojicom naoružanih vojnika odveo žrtvu bošnjačke nacionalnosti prema kasarni u Ševarlijama, od kada mu se gubi svaki trag, a njegovo tijelo i do danas nije pronađeno.

Optuženi se tereti da je počinio kazneno djelo zločin protiv čovječnosti iz člana 172. stav 1. točka 1 Kaznenog zakona BiH u vezi s članom 180. stav 1. istog Zakona.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije