Krijumčarenje ljudi

Turci ilegalno iz BiH ušli u Hrvatsku pa sjeli u autobus

08.09.2016.
u 08:00

U Metkoviću je preksinoć uhićeno 13 ilegalnih migranata koji su izvan službenih graničnih prijelaza iz BiH ušli u Hrvatsku. Tako su se glasine o tome da je u Metković stigao veliki broj izbjeglica, a koje su se brzo pronijele po dolini Neretve, pokazale netočnima. Prema informacijama PU dubrovačko-neretvanske, riječ je o državljanima Turske od kojih je njih devet maloljetno, a otkriveni su na redovitoj autobusnoj liniji za Split u metkovskoj Ulici Zrinskih i Frankopana.

Intervenirala je skupina policijskih službenika za zaštitu državne granice nakon čega su utvrdili da turski državljani posjeduju putne isprave, ali da su u nezakonitom boravku s obzirom na to da nemaju vize. Policija istražuje način njihova prelaska granice, odnosno jesu li prešli u Hrvatsku samoinicijativno ili je netko organizirao njihovo prebacivanje. Ilegalni migranti su bili smješteni u Policijsku postaju u Metkoviću gdje je u sklopu rekonstrukcije zgrade uređena soba za prihvat migranata te su jučer i vraćeni u BiH.

Smatra se kako su Turci u BiH stigli zrakoplovom iz Istanbula u Sarajevo te su prokrijumčareni u EU, a krajni cilj im je bio neka od zapadnih zemalja.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije