Velika potraga

Traže mladića koji se krije od ljudi i nije socijaliziran, a sa sobom je poveo i mlađu sestru

21.07.2015.
u 09:17

glasnogovornik policije u Brčkom Halid Emkić kazao je da je jučer u potragu bio uključen službeni policijski pas tragač. Bjegunac je Elvedin Alić

Potraga za mladićem (22) i njegovom petogodišnjom sestrom nastavila se i tijekom jučerašnjeg dana.

Duža izbivanja

Glasnogovornik u Brčkom Halid Emkić kazao je da se radi o osobi inicijala E. A., 22 godine. - Poteškoće stvara i činjenica što je nestali mladić nedovoljno socijalizirana osoba i krije se od ljudi, a dobro se snalazi u kretanju po šumi, tako da smo u potragu uključili službenog policijskog psa tragača, objasnio je jučer Emkić.

On je naveo da je E. A. sa sestrom otišao od kuće u petak, 17. srpnja, roditeljima govoreći da ide na obližnju rječicu osvježiti se, a kako se navečer nisu vratili, roditelji su sutradan ujutro prijavili njihov nestanak. Srna neslužbeno saznaje da je riječ o Elvedinu Aliću rođenom 1993. godine.

Bili su locirani, ali kada je Alić primijetio spasioce, dao se u bijeg, a ovaj slučaj može se okarakterizirati i kao otmica. Portal "Otisak" javlja da je ovaj mladić i ranije, dok je bio dječak, imao običaj otići u šumu gdje se zadržavao po nekoliko dana. - Ono što sada zabrinjava je činjenica što je otišao u opasniji i nepristupačniji dio šume.

Obilazak područja

Na pitanje hoće li mladić i malena djevojčica moći preživjeti bez hrane i vode, mještani tvrde da to ne treba zabrinjavati jer ima dosta izvora vode, a i plodova kao što su maline, kupine i jabuke. - Jedino što može biti problem je djevojčica koja bi se mogla razboljeti ako jede nezrelo voće. Kada smo došli do skrovišta u kojem su bili, pronašli smo ostatke jabuka koje su pojeli, kazao je mještanin. Mogla se čuti i informacija da su brat i sestra uočeni na teritoriju Tuzlanske županije, no iz tamošnjeg MUP-a je demantirana takva informacija. Naime, policija je obišla područje za koje su postojali navodi da su brat i sestra tu viđeni i nisu ih uočili. U županijskom MUP-u su naveli da je policija iz Srebrenika u kontaktu s brčanskom policijom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije