Zenica

Tijekom pretresa stana u Zenici pronađena droga

policija
01.12.2015.
u 12:32

Službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici su, na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, izvršili pretres stana koji koristi osoba B.S., u ulici Zije Dizdarevića, i  pronašli praškastu materiju koja izgledom asocira na drogu, bruto težine 168,85 grama.

Također, pronađene su dvije vage za precizno mjerenje, plastičnu epruvetu u kojoj su se nalazile tri sjemenke koje asociraju na sjemenke indijske konoplje i tanjur na kome su se nalazili tragovi praškaste materije koja asocira na  drogu. Sporna materija i sjemenke su izuzeti i bit će predmetom potrebnih vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije, a navedena osoba je uhićena i nad njom je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Policija je ranije, poduzimajući mjere i radnje na suzbijanju, preveniranju posjedovanja, neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, došla do određenih operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima B.S. iz Zenice, koje se dovodi u vezu sa zloupotrebom droga, nakon čega se pristupilo poduzimanju niza operativnih mjera i radnji radi provjere ovih saznanja.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentiranja krivičnog djela, Županijskom tužiteljstvu Zeničko-dobojske županije će od Policijske uprave I biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca protiv B.S., rođenog 1984. godine, iz Zenice, zbog osnova sumnje da je počinilo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanja u promet opojnih droga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije