tražit će uvjetni otpust

Terorist Jašarević bi za šest mjeseci mogao izaći na slobodu

20.07.2019.
u 15:15

Osuđeni terorist Mevlid Jašarević za šest mjeseci steći će zakonsko pravo da podnese zahtjev za uvjetni otpust, saznaje Dnevni avaz. On je pravosnažno osuđen krajem 2012. na 15 godina zatvora zbog napada na Američko veleposlanstvo u Sarajevu 28. listopada 2011.

Jašarević je tog dana ispalio 105 metaka i teško ranio pripadnika policije Mirsada Velića, koji je radio na osiguranju Veleposlanstvu. Prvobitno je bio osuđen na 18 godina, ali mu je kasnije kazna pizmjenjena. 

Ovaj nekadašnji pripadnik vehabijske zajednice u BiH nalazi se na izdržavanju zatvorske kazne u KPZ Zenica, a do sada je već odslužio gotovo sedam godina u zavoru. 

S odsluženih 7,5 godina, Zakon mu jamči da može tražiti otpust, što će, kako je potvrđeno za Avaz uskoro i zahtijevati.

U prilog mu ide i, kako se saznaje, dobro vladanje u zatvoru, a do sada, kako je rečeno za Avaz, nije napravio nijedan prekršaj zbog čega bi bio kažnjavan.

- Svjesni smo da je osuđen za terorizam, da je riječ o teškom kaznenom djelu, ali to ga ne sprečava da traži otpust. To je njegovo zakonsko pravo – kaže sugovornik Avaza. 
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije