otkriveni krivotvoreni pečati

Sve više putnika iz BiH pokušava prevariti graničnu policiju: Sami sebi udaraju lažne pečate u putovnicu?

30.01.2024.
u 07:38

Protekli vikend su zabilježena tri slučaja!

Protekle subote na graničnom prijelazu Stara Gradiška policijski službenici su u dva slučaja otkrili krivotvorene granične pečate.

Naime, oko 11 sati na ulazu u Republiku Hrvatsku kontrolirana je 53-godišnja državljanka Bosne i Hercegovine kojom prilikom su policijski službenici utvrdili da se u njenoj putovnici nalazi nekoliko krivotvorenih pečata.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je tijekom 2023. godine od nepoznate osobe za određeni novčani iznos pribavila krivotvorene granične pečate s ciljem ulaska u R. Hrvatsku odnosno Europsku uniju, obzirom da je prekoračila kratkotrajni boravak, piše GP Maljevac.

Protiv 53-godišnjakinje je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog kaznenog djela Krivotvorenje isprava.

Također, u subotu oko 15 sati  na izlazu iz Republike Hrvatske kontroliran je 50-godišnjak koji je predočio putnu ispravu Bosne i Hercegovine. Vršenjem granične kontrole izražena je sumnja u vjerodostojnost graničnih pečata.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, potvrđena je sumnja u vjerodostojnost pečata, te su policijski službenici protiv 50-godišnjaka podnijeli kaznenu prijavu zbog kaznenog djela Krivotvorenje isprava.

U subotu je zabilježen još jedan slučaj krivotvorenja graničnih pečata. Naime, na graničnom prijelazu Slavonski Brod, 35-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine je policijskim službenicima predočio putnu ispravu u kojoj su se nalazili krivotvoreni granični pečati.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, potvrđena je sumnja u krivotvorenje, te je protiv 35-godišnjaka podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu za kazneno djelo Krivotvorenje isprava.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije