Niš

Suprug istražuje smrt žene i kćerke zbog sumnji na liječničku pogrešku

Foto: Telegraf
1/2
10.07.2017.
u 11:30

Obitelj Ivane Kostić (32), koja je preminula u Urgentnom centru u Beogradu 2. srpnja, nakon što se porodila, a čija je beba Vera, stara samo tri dana, također umrla, i dalje ne želi da komentirati tragediju koja ih je zadesila. Međutim, njen muž Aleksandar Kostić sakuplja dokumentaciju o liječenju svoje supruge, a njegovi poznanici tvrde da je on spreman da protiv eventualno odgovornih za Ivanino liječenje podnese prijavu.
Direktor niškog Doma zdravlja Milorad Jerkan potvrdio je da je Ivani trudnoću vodio ginekolog te zdravstvene ustanove.
U niškom KC unutarnji nadzor je počeo u četvrtak.
- U tijeku je kontrola svega što je poduzeto od prijma pacijentkinje u bolnicu, u kakvom je stanju bila, kakva je terapija propisana i kako je pripremljena za transport u Beograd. Kako Kurir saznaje, Ministarstvo zdravlja poslalo je vanrednu kontrolu u GAK Višegradska Kliničkog centra Srbije, gdje je izvršen porođaj. Podsjetimo, Ivana Kostić je u nišku bolnicu stigla 21. lipnja, kad joj je konstatirana tromboza vena jetre. Ona je 24. lipnja prebačena u Višegradsku u teškom općem stanju, sa akutnim popuštanjem jetre i bubrega. Sutradan je urađen porođaj carskim rezom i rodilo se živo žensko dijete, koje je imalo samo 800 grama, i koje je preminulo 28. lipnja. Majka i dijete sahranjeni su na niškom Novom groblju 5. srpnja. U niškom Domu zdravlja potvrđuju da je Ivana, inače stomatolog, stažirala u toj zdravstvenoj ustanovi. Međutim, nitko o njoj nije znao da nam kaže više, jer je staž okončala prije više od pet godina. vani je u niškom Domu zdravlja ustanovljen pritisak 140/90, što se ne smatra ekstremno visokim, ali je ipak za svaki slučaj upućena u niški KC. Ljekari kažu da je dobila terapiju, ali da joj se stanje ubrzano pogoršalo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije