Presuda

Starcu osam godina jer je susjeda ubio pred sinom nakon svađe oko dvorišta

11.11.2016.
u 10:00

Jovan Jovanović (80) iz Broda osuđen je jučer u Okružnom sudu u Doboju na osam godina zatvora zbog ubojstva susjeda Bore Đukića (62) prošle godine u selu Zborišta.

Jovanović je Đukića ubio puškom pred očima sina Anela (35).

Kako se navodi u presudi, Jovanović je 25. svibnja prošle godine oko 20 sati, kad je vidio da otac i sin ispumpavaju vodu iz kanala između njihovih dvorišta, prišao s kolicima u kojima je vozio pušku. Najprije je došlo do rasprave, a starac je potom dva puta upucao starijeg Đukića, koji je lopatom krenuo na njega.

Od obilnog krvarenja Boro Đukić je preminuo na mjestu, a Jovanović je uskoro uhićen. Njemu će, kako je potvrđeno iz Okružnog tužiteljstva u Doboju, u kaznu biti uračunato vrijeme provedeno u pritvoru. Kako su nedugo nakon ubojstva ispričali susjedi, Jovanović i Đukić su bili u stalnom sukobu uglavnom zbog stoke koja je prelazila iz jednog u drugo dvorište. Jovanovića su opisali kao mirnog i poštenog starca, zbog čega ih je ubojstvo još više šokiralo. S druge strane, nekoliko mjeseci nakon zločina članovi obitelji Đukić su na suđenju istaknuli da Jovanović nije bio ničim izazvan ubiti Boru te su zatražili najstrožu kaznu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?