mup srbije

Srbijanska i finska policija uhitile osam osoba zbog uzgoja marihuane

marihuana
04.10.2019.
u 18:46

U zajedničkoj akciji pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova Srbije, Sektora unutarnje kontrole, i policije Finske uhićeno je osam osoba, dok se za još jednom traga, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili kaznena djela udruživanje radi vršenja kaznenih djela i neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Pripadnici Odjela unutarnje kontrole, u suradnji s Tužiteljsvom za organizirani kriminal, uhitili su M. G. (1983), policijskog službenika Policijske stanice Savski Venac, kao i N. Đ. (1991), M. S. (1982) i J. Č. (1983), priopćeno je iz MUP-a Srbije.

Policija Finske istovremeno je na teritoriju ove zemlje pronašla tri laboratorije za proizvodnju marihuane i u njima uhitila tri srpska državljanina S. P. (1983), M. G. (1976) i D. V. (1991) i finskog državljanina J. S.  

Članovi ove organizirane kriminalne grupe sumnjiče se da su u dužem vremenskom razdoblju na teritoriji Finske organizikrali proizvodnju marihuane u vještačkim uvjetila, njenu prodaju, kao i prebacivanje tako stečenog novca u Republiku Srbiju.

Pretresom objekata u koje su bile smještene laboratorije u Finskoj pronađeno je oko 650 stabljika kanabisa, oprema za uzgajanje droge i veća količina novca, evidencije o prodaji narkotika, kao i ugovor o zakupu objekata na ime uhićenog policijskog službenika M. G.

Pretresom stanova u Srbiji pronađena je takođe dokumentacija o zakupu objekata, kao i plaćeni računi za njih.

Četvorica osumnjičenih bit će, uz kaznenu prijavu, privedena Tužiteljstvu za organizirani kriminal, priopćeno je iz MUP-a Srbije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije