Suđenje za pljačku

Specijalci pucali iz tri puške kako bi probili blindirani kombi

27.10.2016.
u 07:00

U pljački 617.000 KM UniCredit banke iz kombija Sector securitya na autocesti Banja Luka – Gradiška, lanjskog rujna, korišteno je pancirno-zapaljivo streljivo, pogodno za probijanje metalnih površina, što svjedoči da su razbojnici imali izravan umišljaj probiti blindirano vozilo. Takav zaključak proizlazi iz nalaza balističkog vještačenja na jučerašnjem suđenju optuženim specijalcima MUP-a RS Vladanu Maliću, Goranu Parašu, Aleksandru Popoviću i civilu Olegu Bandi. Šef Odjela za balistiku Federalne uprave policije Bruno Franjić objasnio je da je riječ o vojnom streljivu koje se koristi za probijanje metalnih površina poput cisterni i slično. - Zrna tih metaka na 100 metara udaljenosti probijaju čeličnu ploču debljine šest mm – rekao je Franjić. Također, iz nalaza se vidi da su razbojnici prema zaštitarima i vozilima Sector securitya ispalili najmanje 17 metaka kalibra 7,62×39 milimetara. Od toga 10 čahura odgovara pancirno-zapaljivom streljivu, dok su preostalih sedam obični meci.

Franjić je rekao da mu je na vještačenje dostavljeno pet automatskih pušaka “CZ M70”, od čega četiri s preklopnim kundakom (AB2) i jedna s drvenim (B1), koje su nakon uhićenja optuženih pronađene zakopane na Kozari. Dostavljeno mu je 17 čahura i jedan metak, a iz nalaza se vidi da je tijekom pljačke pucano iz tri puške.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?