Novi detalji

Specijalci MUP-a RS-a osim kombija opljačkali i 200.000 KM iz UniCredit banke?

pljacka kombi
23.01.2016.
u 10:48

Prema načinu izvršenja postoji mnogo podudarnosti u pljački blindiranog kombija 'Sector securityja' i razbojništva u filijali UniCredit banke u Kotor Varoši

Uhićeni specijalci MUP-a Republike Srpske nalaze se pod istragom i za spektakularnu pljačku filijale UniCredit banke u centru Kotor Varoša iz koje je 15. kolovoza 2014. godine ukradeno 200.000 maraka.

Specijalno tužiteljstvo Republike Srpske i Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske, nakon rasvjetljavanja pljačke blindiranog kombija "Sector security", na autoputu Bosanska Gradiška-Banja Luka, napravili su detaljnu analizu neriješenih razbojništava u banjolučkoj regiji i utvrdili da u nekoliko slučajeva postoje poklapanja i sumnje da bi se moglo raditi o istim izvršiteljima, prenosi BN.

"Prema načinu izvršenja postoji mnogo podudarnosti u pljački blindiranog kombija 'Sector securityja' i razbojništva u filijali UniCredit banke u Kotor Varoši, kada su četiri maskirana razbojnika ukrala 200.000 maraka. Na snimkama sigurnosnih kamera se vidi da se u oba slučaja razbojnici kreću na gotovo identičan način, kao i da su iste fizičke konstitucije. U obje pljačke koristili su automatske puške, među kojima je i jedna s drvenim kundakom, a ono što ih najviše povezuje jeste činjenica da su obje pljačke tipirane i razbojnici su znali da se u trezoru nalazi veća količina novca", objašnjava izvor Press RS-a.

Kao što je već poznato, ulogu tipera u pljački blindiranog kombija, koja je izvršena 22. rujna prošle godine, imao je radnik "Sector secutityja" Danijel Kuzmić (29), koji je radio u UniCredit banci, tako da je u oba slučaja mogao imati saznanja o količini novca. Slučajno ili ne, Kuzmić je rodom upravo iz Kotor Varoši, kao i uhićeni specijalac Aleksandar Popović (28).

"Određena poklapanja postoje i sve će to biti predmet istrage, ali detalje zasad ne možemo iznositi u javnost", kaže izvor Press RS-a.

Naime, u pljački UniCredit banke u Kotor Varoši sudjelovala su najmanje četiri maskirana razbojnika, koji su se pred banku dovezli u ukradenom automobilu Renault Senic.

U 8:05 sati upali su u poslovnicu i jedan od razbojnika je kundakom puške udario radnika "Sector securityja", koji je osiguravao banku, i oteo mu pištolj. Ostali su na nišanu držali radnike banke, kojima su naredili da legnu na pod.

Nakon toga su na direktora filijale prislonili cijev puške i, pod prijetnjom da će pucati, naredili mu da otvori trezor i ukrali oko 200.000 maraka. Zanimljivo je da je upravo na dan pljačke banka počela s isplatom plaća radnicima kotorvaroške Fabrike obuće "Sportek", u kojoj je zaposleno više od 1.600 ljudi, što su razbojnici vjerojatno znali.

Nakon pljačke, razbojnici su pobjegli prema Kneževu, a isti dan policija je na lokalnom putu u jednom selu pronašla automobil koji je korišten u pljački. Ni tada automobil nije bio zapaljen, a dodatnim provjerama je utvrđeno kaklo je vozilo ukradeno u banjolučkom naselju Starčevica, dan prije pljačke.

Podsjetimo, zbog umiješanosti u pljačku 617.000 KM iz blindiranog kombija "Sector securityja" uhićeni su pripadnici Specijalne jedinice policije MUP-a RS Vladan Malić (32) iz Kneževa, Goran Paraš (27) iz Banje Luke, Aleksandar Popović (28) iz Kotor Varoši, Željko Inđić (26) iz Bratunca i Goran Janjuz (24) iz Bosanske Dubice, radnik zaštitarske agencije Danijel Kuzmić (29) iz Kotor Varoši i Oleg Banda (31), vlasnik auto-kuće "Quattro" iz Banje Luke. Petorici je određen pritvor, a sa slobode se brane Inđić i Janjuz.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije