Slučaj iz Cazina

Spalio se zbog spora, rješenje čeka 16 godina

28.02.2016.
u 07:00

Ratni vojni invalid i bivši logoraš Senad Begić (56) iz mjesta Miostrah, koji se prekjučer oko 13 sati naočigled okupljenih građana polio benzinom i zapalio u središtu Cazina, ispred Stare gimnazije, te zadobio teške opekline, konačno je u stabilnom stanju i izvan životne opasnosti, potvrđeno je jučer iz Županijske bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću. Kako kažu, nesretni Begić je smješten na Odjelu plastične i rekonstruktivne kirurgije, nakon što je zadobio teške opekline na šakama i natkoljenicama te djelomično i na licu. Nas svu sreću, okupljeni su uspjeli ugasiti vatru i spasiti ga od sigurne smrti, piše Večernji list BiH.

Na ovaj potez odlučio se nakon što je postavio šator na ovom mjestu i četiri hladna dana štrajkao glađu, čime je iskazivao prosvjed zbog sporosti pravosudnog sustava, odnosno protiv nerada i neažurnosti sudskih institucija gdje punih 16 godina čeka rješenje spora. Naime, kako je još na početku štrajka ispričao policiji, on je prosvjedovao zbog neriješenog imovinsko-pravnog spora koji se na cazinskom Sudu vodi još od 2000. protiv rođaka, a sve zbog zemljane parcele i obiteljskih problema. Prije tri dana Begić je za “cazin.net” objasnio gdje leže razlozi njegovog nezadovoljstva, a tom prilikom je i najavio javno samospaljivanje, što se, na žalost, i dogodilo. O ovom slučaju oglasila se i Općina Cazin.

- Savjetnik načelnika Općine Cazin Jusuf Bajraktarević, kako to mogu posvjedočiti brojni građani koji su bili nazočni, u nekoliko je navrata razgovarao s Begićem i ponudio mu pravnu pomoć iz općine Cazin, kontakte s ombudsmenom za ljudska prava, osiguranje medicinske pomoći, ali je Begić sve odbio uz obrazloženje da mu “ne treba nitko iz Općine Cazin i da je njegov problem kod Suda”. Na pitanje zašto ne štrajkuje ispred zgrade Općinskog suda, odgovorio je da “tamo nema dovoljno naroda”, navode iz ove općine, ograđujući se tako o prozivanju da nisu ništa učinili. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije