Otkriven bjegunac

Slučajno uhićen ubojica policajca

10.12.2015.
u 07:00

Diler vozilom ubio policajca u C. Gori pa uhvaćen u I. Sarajevu

Nakon potjere u Istočnom Sarajevu i slijetanja u kanal pokraj lokalne ceste Vojkovići – Krupac, kod kamenoloma, policija je u passatu pronašla 15,5 kg marihuane, rekao je Srpko Kosorić, načelnik ovog centra na jučerašnjoj novinskoj konferenciji.

- Policija je prethodno pokušala zaustaviti vozilo, ali se vozač oglušio i nastavio vožnju. Uslijedila je potjera te je passat izletio s ceste pa su dvojica ozlijeđenih putnika odvezena u Klinički centar Kasindo. Vozač, kako doznajemo, nije imao nikakve dokumente, ali se predstavio kao S. P.,iz Hrvatske. Međutim, policija je posumnjala u njegov iskaz te je operativnim radom, kao i uvidom u IDEA bazu izdanih osobnih dokumenata, utvrđeno da je lagao. Utvrđeno je da je riječ o Enisu Memiću (31), rođenom u Prijepolju, ali i to da je za njim već raspisana međunarodna tjeralica iz Crne Gore i to zbog ubojstva policajca. On i suvozač, rođen u Skoplju, koji je slomio kuk, uhićeni su, potvrdio je načelnik Kosorić.

Raspisana tjeralica

Inače, tjeralica za Memićem je raspisana zbog sumnje da je ljetos, 22. 7. u 19.40 sati, na regionalnoj cesti Slijepač most- Tomaševo, automobilom usmrtio prometnog policajca Irfana Kujovića (42) iz Bijelog Polja koji ga je pokušao zaustaviti. Prema riječima svjedoka, odbjegli vozač upravljao je oštećenim golfom bez registracijskih oznaka. Policija je odmah sve blokirala. Dan poslije aktivirane su sve raspoložive snage, ali i helikopterska jedinica, ali vozač do sada nije pronađen.

Uspio pobjeći iz Crne Gore

Još prvi rezultati istrage su i ukazivali da je Memić nakon zločina uspio pobjeći iz Crne Gore, zbog čega su poziv za pomoć uputili kolegama u Srbiji i BiH na čijim teritorijima je tražio sklonište. Memić je od ranije poznat policiji, a uhićen je krajem 2012. u akciji "Trio" kada su "pali" međunarodni krijumčari droge, među kojima je bio i njegov ozlijeđeni suvozač Mersudin Hodžić. U siječnju prošle godine u podgoričkom Višem sudu osuđen je na godinu dana zatvora zbog optužbe da je marihuanu prenosio iz Albanije u Tuzi, a potom iz Bijelog Polja dalje u BiH. U policijskoj akciji "Trio" zaplijenjeno je 250 kg marihuane i veća količina oružja, a uhićena su 23 člana četiri kriminalne skupine koja je narkotike raspačavala od Albanije do Hrvatske.

- Cesta od Slijepač mosta prema Tomaševu, i dalje prema Pljevljima, važna je krijumčarska ruta između Crne Gore i BiH, odnosno Republike Srpske, gdje u jednom pravcu "putuju" duhan i droga, koja ide dalje prema zemljama EU, dok iz Republike Srpske u Crnu Goru stižu oružje i streljivo, koji dijelom ostaju, ali se najviše "izveze" na Kosovo. Upravo je osumnjičeni Memić dio tog opasnog lanca krijumčara - navode istražitelji, koji za smrtno stradalog prometnog policajca Kujovića, jedinca i oca četvero djece, imaju samo riječi hvale. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije