Ubojstvo i pljačka

Slučajni prolaznik ubijen zbog mirovina

ddd
06.11.2015.
u 06:15

Pedesetogodišnji biciklist kobno je upucan jučer ujutro oko 8.20 sati na izletištu Stojčevac, nakon što je naišao na razbojnike koji su bez maski pokušali zapaliti alfa romeo koji su koristili pri pljački Raiffeisen banke u Rustempašinoj ulici u sarajevskom naselju Ilidža. Samo pola sata kasnije dogodio se i pokušaj pljačke druge poslovnice ove banke u naselju Hrasno. Krvava pljačka na Ilidži počela je kada su dvojica maskiranih sa zaštitnim prslucima i naoružanih automatskim puškama upali u banku te pucali u strop i tukli bankarice, sve kako bi ih primorali da im predaju novac namijenjen za isplate mirovina. - Uplakane su ostale u banci i nakon što je policija objekta zagradila trakama. Jedna od njih imala je modricu na licu. Radnica ove banke nam je ispričala da su razbojnici pucali, te udarali dvije radnice kako bi ih primorali da otvore sef s novcem - kažu iz susjednih trgovina.

Na vrelu Bosne

- Ovo je strašno. Pljačka je izvedena za oko dvije minute. Naša banka se nalazi 100 metara od policijske postaje i nije mi jasno kako su razbojnici uspjeli pobjeći prije njihova dolaska. Prije izvjesnog vremena opljačkana je i banka do naše, a ni tada policija nije stigla na vrijeme. Opljačkana je i banka u Hrasnom, a poslovnica na Grbavici 17. rujna - kaže novinarima prestrašena djelatnica Raiffeisen banke.Nakon pljačke, razbojnici su se uputili alejom prema vrelu Bosne, a potom skrenuli k Stojčevcu. Postoje dvije verzije kako je došlo do ranjavanja slučajnog prolaznika, 50-godišnjeg biciklista iz Sarajeva, koji je nedugo nakon toga i preminuo. Prema jednoj verziji, zaštitari su krenuli u potjeru za razbojnicima koji su pucali i pogodili biciklista. Prema drugoj, dva razbojnika i vozač alfa romea bez oznaka palili su vozilo kada je naišao biciklist. Jesu li ga ubili nakon što ih je vidio, ili su možda pucali na zaštitare agencije Securitas i slučajno pogodili biciklista, ostala je enigma. Nakon toga, razbojnici su se odvezli u šumu pa zapalili vozilo i pobjegli. Liječnici su oko 9 sati tek mogli utvrditi smrt biciklista kojemu sve do mraka nisu mogli utvrditi identitet jer kod sebe nije imao dokumenta. Policija je blokirala put prema Sojčevcu, a specijalci sa psima su započeli pretragu terena. - Razbojnici su iz vozila pucali na zaštitare koji su bili u potjeri za njima, a prvu pucnjavu u Hrasničkoj ulici snimio je jedan od vozač. Na snimci od pet minuta prvo se vidi vozilo alfa romeo parkiran pored banke u Ulici Rustempašina, da bi se potom na 1.50 minuta ponovno pojavilo u kadru na cesti koja je bila puna vozila. Razbojnici su vozili suprotnim trakom i pucali, a potom se pojavljuje vozilo zaštitarske agencije koja je osiguravala banku. Pukom srećom u ovoj pucnjavi nije nitko ranjen iako je na nogostupu bio veliki broj pješaka. Sva vozila su zakočila i pomjerila se u stranu, dok su pješaci ostali nijemi - kažu svjedoci. Istodobno, započela je i operativna provjera osoba koje su mogle znati za isporuke novca u banku, te je navodno provjeravan i jedan od zaštitara koji je dobio otkaz... U drugom slučaju, koji su dogodio u Ulici Azize Šaćirbegović u Hrasnom, policajci su bili spremniji te su na mostu, u susjednom naselju Otoka, u taksi vozilu uhitili Edisa Hamzića (26), koji je kod sebe imao fantomku, rukavice i pištolj korišten u pljački. Pronađen je i gotovo 30.000 maraka koje je oteo iz banke.

Tko je Edis?

Njegovo ime prvi put se našlo u rubrikama crne kronike kada je krajem lipnja 2008. u Ulici Safeta Zajke, nakon jednog sukoba, hicima iz pištolja ranio Davuda Beganovića, koji ga je duže maltretirao. U ljeto 2012. je Hamzić bio ranjen u lijevu nogu, nakon čega je policiji prijavio da je na Vrelu Bosne otet, odvezen na brdo Žuč, gdje je pretučen i pogođen hicem iz pištolja, nakon čega je ostavljen ispred Hitne pomoći. Zbog ranjavanja je tada uhićen Almir Bublin, a Hamzić je policija nekoliko mjeseci prije toga dovodila u vezu s pucnjavom u naselju Reljevo. Još se ne zna jesu li ova dva jučerašnja slučaja i povezana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije