SARAJEVO

SIPA uhitila S.M. zbog ratnog zločina

POLICIJ
08.12.2015.
u 09:40

Postupajući po naredbi Tužiteljstva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su (8.12.2015. godine) na području Sarajeva uhitili osobu inicijala S.M. (1952) zbog ratnog zločina.

Osoba inicijala S.M. uhićena je zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 144. KZ SFRJ „Ratni zločin protiv ratnih zarobljenika“, krivično djelo iz člana 143. KZ SFRJ „Ratni zločin protiv ranjenika i bolesnika“ i krivično djelo iz člana 142. KZ SFRJ „Ratni zločin protiv civilnog stanovništva“ nečinjenjem, na širem području Vozuće tokom 1995. godine, a sve u vezi sa članom 30. stav (2) i članom 48. istog zakona. Uhićeni bivši je visoki dužnosnik Armije BiH, kojem se stavlja na teret komandna odgovornost za krivična djela koja su počinili njegovi podređeni.

Uhićena osoba privedena je u službene prostorije SIPA-e, gdje se kriminalistički obrađuje, nakon čega će biti predana Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije