Područje Sanskog mosta

SIPA uhitila šest osoba zbog ratnog zločina

SIPA
16.12.2015.
u 11:18

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine, policijski djelatnici SIPA, na području Bosanske Gradiške i Laktaša, uhitili su šest osoba osumnjičenih za ratne zločine.

Uhićeni su: Drago Predojević, rođen 1959. godine; Dragutin Vukša, rođen  1968. godine; Simo Ćurguz, rođen 1968. godine; Boško Ćurguz, rođen  1961. godine; Miroslav Panić, rođen  1970. godine i Ranko Došenović, rođen 1966. godine.

Uhićene osobe su pod istragom i osumnjičene su da su u svojstvu pripadnika policije i VRS, na području Sanskog Mosta, u ljeto 1992. godine, postupali protivno odredbama međunarodnog humanitarnog prava i Ženevskih konvencija te počinili kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Navedeni osumnjičeni terete se za mučenje, zlostavljanje, premlaćivanje i nanošenje teških fizičkih i psihičkih ozljeda, žrtvama bošnjačke nacionalnosti, na području Sanskog Mosta u ljeto 1992. godine.

Nakon uhićenja, osumnjičeni će biti sprovedeni postupajućem tužitelju koji će ispitati osumnjičene i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima, priopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Tužiteljstva BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije