AKCIJA

SIPA uhitila dvije osobe osumnjičene za poreznu utaju od oko 10 milijuna KM

SIPA
08.12.2013.
u 10:56

Osobe koje su lišene slobode pod istragom su u predmetu Kekerović i dr., te su osumnjičene za organizirani kriminal, poreznu utaju i pranje novca

Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, ovlašteni policijski djelatnici SIPA-e, na području Banje Luke lišili su slobode dvije osumnjičene osobe. Osobe koje su lišene slobode pod istragom su u predmetu Kekerović i dr., te su osumnjičene za organizirani kriminal, poreznu utaju i pranje novca. Radi se o predmetu u kojem se vodi istraga protiv više od 20 fizičkih i pravnih osoba, osumnjičenih za višemilijunske porezne utaje, za koje je oštećen proračun BiH.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj je prema Sudu BiH uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog T.G. rođenog 24.6. 1971u Kruševcu, Srbija, nastanjenog u Banjoj Luci, državljanina RS. Mjera pritvora predložena je iz razloga opisanih u članku 132. ZKP BiH, a pritvor od 30 dana, između ostalog, predložen je zbog postojanja opasnosti od bijega osumnjičenog.

Prema prikupljenim dokazima, ovaj osumnjičeni je djelujući u okviru organizirane kriminalne skupine, ostvario nezakonitu imovinsku korist u iznosu od oko 1,1 milijun KM. Inače, radi se o predmetu koji se odnosi na višemilijunske porezne utaje koje dosežu iznos od oko 10 milijuna KM, za koje je oštećen proračun, a radi se o jednom od najopsežnijih predmeta iz financijskog kriminala.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije