traži ga hrvatska

SIPA u Mostaru uhitila osobu za kojom je bila raspisana tjeralica Interpola

SIPA
18.06.2020.
u 16:57

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u Mostaru uhitili jednu osobu za kojom je bila raspisana međunarodna tjeralica NCB Interpola.

Nadležna tijela Republike Hrvatske raspisala su za navedenom osobom međunarodnu tjeralicu putem NCB Interpola Zagreb radi uhićenja i izručenja u Republiku Hrvatsku zbog postojanja osnova sumnje i dovođenja u svezu s počinjenjem kaznenih djela propisanih Kaznenim zakonom Hrvatske - pranje novca, utaja poreza ili carine u sastavu kriminalnog udruženja i zloporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju u sastavu kriminalnog udruženja, priopćeno je iz SIPA-e. 

Navedena kaznena djela počinjena su na području Republike Hrvatske u Zagrebu, Velikoj Gorici i Splitu.

Poduzimajući niz operativno-taktičkih mjera i radnji, policijski službenici SIPA-e locirali su spomenutu osobu u Mostaru, nakon čega je uhićena i privedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade. Nakon što navedene aktivnosti budu završene, uhićena osoba bit će predana Sudu Bosne i Hercegovine na daljnje postupanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije