počela jučer

SIPA realizirala operativnu akciju 'Network'

SIPA
21.10.2020.
u 18:49

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su po naredbama Županijskog suda u Sarajevu i Županijskog tužiteljstva SŽ realizirali operativnu akciju kodnog naziva „Network“, koja je započela jučer, priopćeno je iz SIPA-e. 

- Prilikom realizacije akcije, policijski službenici SIPA-e su 20.10.2020. godine izvršili pretrese na četiri lokacije u Sarajevskoj županiji i uhitili jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo iz člana 272. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine „Pranje novca“ i iz člana 383. istog zakona „Zloupotreba položaja ili ovlasti“.

Prilikom pretresa, otkrivena je i privremeno oduzeta veća količina poslovne dokumentacije koja će poslužiti kao dokaz u daljnjem kaznenom postupku, dok je uhićena osoba, nakon kriminalističke obrade, 21.10.2020. godine predana u daljnju nadležnost Županijskog tužiteljstva SŽ. Postoje osnove sumnje da je osumnjičena osoba počinjenjem navedenih kaznenih djela, odnosno poduzimanjem aktivnosti koje su se odnosile na prikupljanje i utrošak novčanih sredstava u svrhu liječenja, odnosno transplantacije organa pacijenata iz BiH u inostranstvu, stekla protupravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 625.427,20 KM, priopćeno je. 

U nastavku operativne akcije, policijski službenici SIPA-e danas su na zračnoj luci u Sarajevu uhitili  jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo iz člana 383. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine „Zloupotreba položaja ili ovlasti“, u vezi s kaznenim djelom iz člana 31. istog zakona „Sudioništvo“.

Navedena osoba trenutno se nalazi u prostorijama SIPA-e i u tijeku je kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predana u daljnju nadležnost Županijskog tužiteljstva SŽ, priopćeno je. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?