Predmet "Lutka"

SIPA pomogla rasvijetliti ubojstvo počinjeno prije 27 godina u Njemačkoj

SIPA
15.08.2017.
u 13:32

Poduzimajući mjere i radnje na dokumentiranju krivičnih djela koja se istražuju u okviru predmeta kodnog naziva "Lutka", Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) ustupila je policijskim organima SR Njemačke podatke o identitetu osobe koja je počinila krivično djelo ubojstvo. Navedeno krivično djelo počinjeno je 1990. godine na području SR Njemačke, priopćeno je iz SIPA-e. 

- Nakon izvršenih provjera u SR Njemačkoj, potvrđen je identitet počinitelja krivičnog djela i rasvijetljeno ubojstvo počinjeno prije 27 godina. Navedena osoba bila je predmet rada SIPA-e u okviru predmeta "Lutka". SIPA je protiv spomenute osobe podnijela Tužiteljstvu BiH izvješćeaj o počinjenom krivičnom djelu i počinitelju zbog krivičnih djela počinjenih na području BiH.

Istražni tim SIPA-e kodnog naziva "Lutka" aktivno nastavlja rad s ciljem rasvjetljavanja velikog broja ubojstava, razbojništava, iznuda i drugih teških krivičnih djela, te se u narednom razdoblju očekuju novi rezultati. 
- Informacije koje je SIPA ustupila bile su ključne za istragu u SR Njemačkoj, a SIPA je još jednom pokazala da je ključni partner u međunarodnoj policijskoj suradnji u najsloženijim predmetima - priopćili su iz SIPA-e.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije