Naslovnica Crna kronika

SIPA podnijela izvješće o utaji oko 4,8 milijuna KM poreza

22. svibnja 2019. u 16:59 0 komentara 194 prikaza
SIPA

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) podnijeli su Tužiteljstvu BiH izvješće o počinjenom kaznenom djelu i izvršiteljima, protiv tri fizičke i jedne pravne osobe, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo "organizirani kriminal" u vezi s kaznenim djelima "pranje novca", "porezna utaja", "osnovi odgovornosti pravne osobe" i "utaja poreza i doprinosa" iz Kaznenog zakona Republike Srpske. 

Naime, policijski službenici SIPA-e su u suradnji s organima za provođenje zakona Slovenije i drugih zemalja EU, došli se do podataka kako su prijavljene osobe od 2013. do 2018., u svojstvu odgovornih osoba u jednoj pravnoj osobi iz BiH, odnosno kao fizičke osobe-obveznici poreza na dohodak, postupali kao pripadnici grupe za organizirani kriminal, tako što su otvorili i u dogovoru raspolagali s više bankovnih računa kod komercijalnih banaka na području Slovenije, Austrije i Mađarske, te iste iskoristili za primanje novčanih sredstava po osnovu oporezivih prihoda stečenih u inozemstvu bez njihovog prijavljivanja nadležnim poreznim organima u BiH u ukupnom iznosu od oko 48 milijuna KM čime su izbjegli plaćanje poreznih obveza u ukupnom iznosu od oko 4,8 milijuna KM, priopćeno je iz SIPA-e.   

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.