SIPA otkrila veću količinu naoružanja i vojne opreme u Kozarskoj Dubici

19.10.2017.
u 12:12

 Preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su na području Kozarske Dubice otkrili i privremeno oduzeli veću količinu naoružanja i vojne opreme.

Postupajući po naredbi Osnovnog suda u Kozarskoj Dubici i Okružnog javnog tužiteljstva Prijedor, policijski službenici SIPA-e pretresli su jedan stambeni objekat na području Kozarske Dubice.

Tijekom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto 15 različitih pušaka, šest ručnih bombi, pet pištolja različitog kalibra, devet optičkih nišana za puške, tri kubure, jedan prigušivač, sedam velikih noževa - bajoneta, 468 malokalibarskih metaka, 330 komada pištoljske municije, 1.180 komada puščane municije, jedan metak za broving, 21 komad sporogorećeg štapina i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. Navedene aktivnosti realizirane su uz podršku policijskih službenika MUP-a Republike Srpske.

Uhićena je jedna osoba zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo "nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija". Uhićena osoba privedena je u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će danas, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i počinitelju, biti predana na dalje postupanje nadležnom tužiteljstvu, priopćeno je iz SIPA-e.

Aktivnosti u okviru ovog predmeta intenzivno se nastavljaju s ciljem utvrđivanja svih činjenica i rasvjetljavanja kaznenog djela.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije