Organizirani kriminal

SIPA na području Istočnog Sarajeva pretresla četiri lokacije

SIPA
05.08.2016.
u 15:28

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi u daljnjem postupku, priopćeno je iz SIPA-e

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Istočnog Sarajeva pretresli objekte na četiri lokacije.

Nakon što su prethodnu noć policijski službenici MUP-a Sarajevske županije spriječili krađu putničkog motornog vozila marke „BMW“ i tom prilikom uhitili tri osobe, policijski službenici SIPA-e su po naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH pretresli objekte na četiri lokacije. Navedene aktivnosti provedene su u suradnji s MUP-om Sarajevske županije i uz podršku MUP-a Republike Srpske i pripadnike Granične policije BiH.

Pretresi pokretne i nepokretne imovine i osumnjičenih osoba izvršeni su zbog postojanja osnova sumnje da su navedene osobe počinile krivično djelo iz člana 250. KZ BiH „Organizirani kriminal“, u vezi s krivičnim djelom iz člana 214. KZ BiH „Krijumčarenje“ i člana 287. KZ FBiH „Teška krađa“. Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi u daljnjem postupku, priopćeno je iz SIPA-e.

Tijekom dana Sudu BiH i Tužiteljstvu BiH bit će proslijeđeni odgovarajući zapisnici i izvještaji o poduzetim aktivnostima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije