Otkrivena šokantna Istina nakon zločina u B. Gradišci

SIN SMISLIO ZLOČIN Nagovorio prijatelja da ubije oca

ubojstvo
Foto: Agencija
26.01.2014.
u 10:16

Policija je rasvijetlila ubojstvo vlasnika kafića “Casablanca” u selu Kočićevo kod Bosanske Gradiške

Nakon četiri dana, policija je rasvijetlila ubojstvo vlasnika kafića “Casablanca” u selu Kočićevo kod Bosanske Gradiške Radovana Stijakovića (49), rečeno je u CJS Banja Luka. Uhićena su dvojica 25-godišnjaka, počinitelj Danijel Dujić i žrtvin sin Robert, koji je i isplanirao čitav zločin te nagovorio prijatelja. Obojica su već sve priznala. Kako smo pisali, Radovan je ubijen u svojoj kući kratkim rafalom iz automatske puške u srijedu između 23.30 sata i ponoći. Ubojica je do Radovana došao sa zadnje strane kuće te razbio prozor i ispalio deset metaka od kojih je devet pogodilo žrtvu. Njegovo tijelo je pronađeno idućeg jutra, oko 10 sati, i to u sjedećem položaju za računalom. Motiv ovog zločina je koristoljublje. Naime, sin Robert je u svom ‘paklenom planu’ Danijelu obećao ‘bolji život’ nakon što likvidiraju bogatog oca, koji je novac zaradio radeći kao gastarbajter u Njemačkoj, gdje je imao i malu tvornicu. Naime, još prije nekoliko godina je tamo sve prodao i doma se vratio s 2 milijuna maraka. Kupio je kafić u središtu Gradiške i novac posuđivao na kamatu, što je sin očito htio iskoristiti kao dobar motiv za prikrivanje zločina.

“Izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata na više lokacija, vlasništvo osumnjičenih i nađeno je deset pušaka, tri pištolja, te oko 500 komada streljiva. Dujić je radio kod Radovana Stijakovića na imanju. Oko kuće Stijakovića postavljene su kamere, koje je montirao upravo Robert, koji s trudnom suprugom živi na katu kuće. Videonadzor nije ništa snimio, odnosno na snimkama se ne vidi prilazak ubojice, što je odmah bilo sumnjivo inspektorima. Istraga je rezultirala otkrivanjem i niza drugih šokantnih detalja o ovom slučaju. Dok su planirali ubojstvo, njih dvojica su čak išli u šumu vježbati gađanje puškom da ustanove tko bi bio uspješniji- ističu iz policije. Osumnjičeni Robert je, podsjetimo, u četvrtak ujutro uplakan policiji ispričao da je zajedno s drugim prijateljem kojega je pozvao da mu pomogne oko slaganja drva iza kuće slučajno pronašao mrtvog oca. Kako je tvrdio, došao je doma u 2 sata iza ponoći s punčeve proslave, gdje je i ostavio suprugu koja svakog trenutka može roditi, ali tada nije uočio ništa sumnjivo i otišao je na spavanje. Ujutro su krenuli slagati drva, da bi pristigli prijatelj ubrzo kroz razbijeni prozor vidio Radovana kako okrvavljen nepomično sjedi za računalom. Onako šokiran okrenuo se prema Robertu i rekao: “Nije dobro... Ne prilazi, skloni se odavde...”, pa pozvao policiju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije