(Ne)zataškano ubojstvo

Sin bivšeg šefa u policiji bio u ekipi ubojice

14.04.2016., Zagreb - Odvjetnik Zoran Pilipovic na Opcinskom sudu na kojem mu se sudi za odavanje sluzbene tajne prilikom istrage nad Robertom Matanicem za ubojstvo Ive Pukanica i Nike Franjica. Photo: Davor Visnjic/PIXSELL
20.04.2016.
u 07:00

Više od pola godine ubojstvo Jasmina Bešića (39) koje se 1. veljače prošle godine dogodilo u noćnom klubu “Adrenalin” na zagrebačkoj Malešnici doslovno se pokušavalo gurnuti pod tepih. Samo zahvaljujući upornosti Jasminovih roditelja Zaima i Ljubice Bešić koji su mjesecima “pritiskali” policiju slučaj se 20. listopada uhićenjem Slavena Kopčića koji je optužen za ubojstvo, a kojemu je trenutačno u tijeku suđenje na zagrebačkom Županijskom sudu, pomaknuo s mrtve točke.

Pljačkaš banke i sin policajca

Dugo je policija Jasminovu smrt vodila kao nesretan slučaj unatoč tome što je medicinska dokumentacija dokazivala da je preminuo nasilnom smrću, a ni ne čudi to obzirom da je istražiteljima bilo poprilično teško rekonstruirati što se u “Adrenalinu” dogodilo, najviše zbog toga što im nisu bila poznata imena gostiju koji su te večeri bili u klubu. Naime, gotovo svi gosti razbježali su se prije dolaska policije, a dvojica konobara koja su radila te večeri tvrde da tučnjavu nisu vidjela jer su bila u skladištu kada se ona dogodila.

Tek kada se, nakon Kopčićeva uhićenja, klupko počelo odmotavati, postalo je jasnije zbog čega je policijska istraga tako dugo stajala na mjestu. Te je večeri uz Kopčića u klubu, među ostalima, bio i Ivan Jurenec, sin nedavno smijenjenog načelnika unutarnje kontrole MUP-a Stjepana Jurenca. Mlađi Jurenec te je večeri sa sobom imao i mobitel koji je bio registriran na njegova oca, a taj je isti mobitel nakon što se ubojstvo dogodilo ostavio u “Adrenalinu”.

– Kada sam došao pred “Adrenalin”, vlasnik kluba Damir Sovilj pružio mi je taj mobitel i rekao da mi ga vraća jer pretpostavlja da pripada mom sinu. Mobitel je bio razbijen, a ja sam mu samo odgovorio kako to nije mobitel mog sina i to je bilo to. Što je poslije bilo s mobitelom, ja ne znam – tvrdi otac ubijenog Jasmina Bešića.

Zbog čega policajci koji su došli u klub na očevid nakon ubojstva nisu izuzeli mobitel, jesu li znali da on pripada tadašnjem šefu unutarnje kontrole i kako i zašto je taj mobitel poslije završio u Heinzelovoj, do danas nije razjašnjeno.

U društvu koje je te večeri napalo Jasmina i njegova prijatelja Tristana L., prema iskazu jedne svjedokinje, bilo je više ljudi: Slaven Kopčić napao je i ubio Jasmina Bešića, a Igor Mustač šakom je nokautirao Tristana L. Mustač je inače bio jedan od optuženih za polumilijunsku pljačku Zagrebačke banke u zagrebačkom Voltinu 2005. godine, ali njemu se ponovno sudi nakon što je Vrhovni sud lani ukinuo dio presude. Osim njih dvojice, prema iskazu svjedokinje, u društvu su bili i konobar Dejan Babić, voditelj kluba Slavko Jozinović, Ivan Jurenec, Josip Sučić i još dvojica muškaraca. Svi oni stajali su oko Bešića i Tristana L. kako ostali gosti ne bi vidjeli što se događa.

Kolektivna amnezija

– Nisam bio u “Adrenalinu” kada se to dogodilo. Ne znam gdje sam bio, ali znam da tamo nisam – tvrdio je u utorak pred sutkinjom Županijskog suda Josip Sučić. Slično su u svojim iskazima tvrdili još neki svjedoci koji su te večeri bili u klubu pa je na trenutke, prema riječima Jasminovih roditelja, sve skupa izgledalo kao da pate od kolektivne amnezije.

– Slavenov otac bio je pomoćnik načelnika karlovačke policije. Nakon što je Slaven uhićen, nazvao me i tražio da lažno svjedočim. On sada živi u Njemačkoj, a ja sam čula priče da se vratio u Hrvatsku kako bi “sredio stvari” s curom koja je dala iskaz u kojem je prepoznala Slavena kao ubojicu. Ja se jako bojim za svoju sigurnost i strah me je da će mi Slaven, kada jednom izađe, i njegov otac Boro Kopčić zagorčati život – kazala je u svom iskazu u tužiteljstvu Kopčićeva bivša supruga Gordana.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije