ISTRAGA

Silovatelj opljačkao 47 vikendica pa pobjegao

pljačke
Foto: VL FOTO
23.11.2013.
u 10:34

Bjegunac Kotarac se 20. svibnja ove godine trebao vratiti u zatvor zbog izdržavanja kazne, međutim to nije učinio

Inspektori PU-a Mostar razriješili su čak 47 provala u vikendice koje su počinjene u posljednjih mjesec dana u naseljima Salakovca, Rujišta i Zijemalja.

- Policija je identificirala kao počinitelje dvojicu provalnika Aldina Šetku i Vjekoslava Kotarca koji su se, inače, ranije upoznali u mostarskom zatvoru. Radi se o osobama koje potražuje više policijskih uprava s područja Federacije Bosne i Hercegovine i RS-a. Naime, kako je rečeno, Šetka je tražen zbog provala, a Kotarca koji je s područja Livna traži MUP HBŽ-a zbog bijega iz zatvora, a u kojem je završio zbog silovanja.

Bjegunac Kotarac se 20. svibnja ove godine trebao vratiti u zatvor zbog izdržavanja kazne, međutim to nije učinio, te je za njim izdana centralna tjeralica. Sada su izvršeni pretresi stanova koje su osumnjičeni koristili, odnosno stan Aldina Šetke i stan Nezira Karića u izbjegličkom Bafo naselju - rekao je glasnogovornik Uprave policije MUP-a HNŽ-a Srećko Bošnjak na jučerašnjoj izvanrednoj konferenciji za medije. Malo prije nje smo vidjeli da osumnjičeni Šetka pita cigaretu inspektora i odlazi se braniti sa slobode iako je riječ o višestrukom povratniku koji je u svojoj dosadašnjoj “karijeri” načinio milijunsku materijalnu štetu. S druge strane, za brutalno silovanje starice u Livnu osuđeni Kotarac još nije dostupan, a krio se u stanu Nazira Karića, gdje je živio s njegovom kćeri, a upoznao ih je njegov zatvorski cimer i lopovski partner.

Samo su za jednu noć opljačkali 17 vikendica, a krali su što su mogli ponijeti, od hrane do umjetničkih slika. Kako je Bošnjak istaknuo, vlasnici objekata u koje su izvršene provale nisu prijavljivali sve što je otuđeno, odnosno među ukradenim stvarima bilo je i oružja koje je uredno registrirano, ali i ono oružje koje nije registrirano i za koje ne postoji dozvola za posjedovanje i nošenje. Na konferenciji je govorila i načelnica Odjela krim policije PU Mostar Borika Primorac, kao i zapovjednik PP Sjever Dinko Ostojić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije