ZVORNIK

Šest sati branili kuće od vatrene stihije

pozar
Reuters/PIXSELL
10.04.2021.
u 20:22

Požar koji je danas izbio u blizini kuća u šekovačkim selima Požioci i Miljanovići ugašen je nakon šestosatne borbe sa vatrenom stihijom, a ozlijeđenih nije bilo, rečeno je Srni u Policijskoj upravi Zvornik.

Mladen Lazić, koji je sudjelovao u gašenju požara, rekao je Srni da su se dragovoljci i mještani sela Požioci i Miljanovići u blizini čijih kuća je izbio požar šest sati borili sa vatrom.

"U Požiocima je vatra došla do kuća i prijetila da ugrozi stanovništvo koje je mahom starije i nije se u mogućnosti izboriti sa požarom", kazao je Lazić.

On je dodao kako je vatra zahvatila predjele pod šumom i da su gorjeli nisko rastinje i drveće.

"Bio je zahvaćen veliki prostor, a problem je što je teren nepristupačan zbog čega je i gašenje bilo problematično, ali na sreću uspjeli smo se izboriti jer je zemljište vlažno i to nam je išlo na ruku", naveo je Lazić.

Nakon uspješno ugašenog požara dragovoljci iz Šekovića prešli su na lokaciju u selo Miljanovići.

"Susreli smo se sa istom situacijom. Gore šuma i nisko raslinje. Nakon nekoliko sati gašenja, požar je svladan", rekao je Lazić.

Glasnogovornik Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar rekao je da je požar u selu Požioci prijavljen u 12.15 sati i da je uspješno lokaliziran uz pomoć policije, Civilne zaštite i mještana.

On je dodao kako će policija sačiniti izvješće o pričinjenoj materijalnoj štiti i proslijediti na daljnjee postupanje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije