SARAJEVO

Senad Oručević, koji je bio uhićen zbog pucnjave i ranjavanja dvoje ljudi, pušten iz pritvora

18.03.2018.
u 08:00

Senad Oručević, koji je bio privođen zbog pucnjave u Titovoj ulici i ranjavanja dvoje maloljetnika, pušten je iz pritvora, potvrdio nam je njegov branitelj odvjetnik Senad Pizović.

- Prema onome što se moglo vidjeti u dokazima, moj branjenik je u cijelom događaju bio, zapravo, žrtva, a ne napadač - kazao je Pizović.

Podsjećanja radi, Pizović je ranije izjavio kako je riječ o klasičnoj nužnoj obrani jer je šest osoba napalo njegova branjenika, i to tako što je najprije tražilo novac od njega.

- On je to odbio, na što su mu opsovali majku, jednoga je odgurnuo i povukao se. Stigli su ga kod buregdžinice Forino, prijeteći mu da će ga ozlijediti, psujući mu majku. Uzvratio im je kako je naoružan, za što je imao odobrenje. Oni su se oglušili na to i opet ga napali, nakon čega je on izvadio pištolj, uperio ga u zrak kao znak upozorenja - kazao je Pizović, iznoseći detalje koje je Oručević iznio u policiji.

Prema njegovim riječima, Romi su potom krenuli na njega i jedan ga je pokušao udariti. Doktor se, navodi Pizović, pokušao skloniti u obližnje prodavaonice, ali su one bile zaključane, te je ispalio hitac u zrak.

- Oni i dalje nisu prestali s napadima te je bio prinuđen pucati i ispalio je metak u pod, pri čemu je ozlijedio nogu jednoga od njih. Zatim je moj branjenik krenuo prema najbližoj policiji, a to je FUP, gdje su ga dočekala trojica policajaca i rekla mu da spusti oružje i legne na pod. Napadači su ga tu stigli i jedan ga je pred policajcima udario nogom u glavu u predjela oka - dodao je odvjetnik Pizović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije