TRAGEDIJA

Šef policije otkrio nove detalje o istrazi, sutra pokop šestero mladih iz Posušja

Denis Kapetanovic/Pixsell
03.01.2021.
u 20:00

Vikendica nije unajmljena nego posuđena. Oni su sa sobom prema informacijama kojima mi raspolažemo donijeli taj agregat. Tu se najvjerojatnije radilo o nesretnom spletu okolnosti - rekao je Galić.

Ravnatelj policije Županije zapadnohercegovačke Milan Galić osvrnuo se na tragičan događaj u Posušju gdje je osmero mladih preminulo na dočeku nove godine izjavivši da sve upućuje na nesretan slučaj.

- Vikendica nije unajmljena nego posuđena. Oni su sa sobom prema informacijama kojima mi raspolažemo donijeli taj agregat. Tu se najvjerojatnije radilo o nesretnom spletu okolnosti - rekao je Galić.

Pojasnio je da je u pomoćnoj prostoriji u kojoj se nalazio agregat bio odškrinut prozor pa je dim ulazio kroz njega u dio vikendice u kojoj su se nalazi mladi.

Očekuje se i okončanje toksikoloških nalaza koji će sa sigurnošću potvrditi je li agregat uzrok njihova gušenja. Galić je otkrio da će, uz agregat, biti provedena vještačenja peći na drva i dimnjaka.

- U vikendici je, što je utvrđeno tijekom uviđaja, bila i peć u kojoj je bilo žeravice, a kako bi se utvrdio točan uzrok smrti, odnosno da bi se utvrdilo kako je došlo do gušenja, provest će se i vještačenja dimnjaka. Također, po potrebi saslušat će se i druge osobe na sve okolnosti.

Danas su sahranjeni Mirela Rezo i Stjepan Jukić, a sutra je u mjestu Rakitno pogreb preostalih šestero mladih koji su se ugušili u prvoj noći 2021.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije