Nepravomoćno

Sedmorici za šverc skunka ukupno 24 godine zatvora

08.04.2016.
u 07:30

Sedmorica optuženih u velikoj policijskoj akciji “Šetač”, koja je izvedena još u ljeto 2014., jučer je u Sudu BiH nepravomoćno osuđena na ukupno 24 godine zatvora zbog organiziranog međunarodnog šverca droge skunk.

Organizatorima po 6 godina Tako su, kako je obznanio sudac Izo Tankić, organizatori skupine Svetozar Perućica i Neđeljko Kuljić iz Bileće dobili po šest godina zatvora.

- Davor Miličević iz Čapljine i Zoran Bandur iz Ljubuškog osuđeni su na po tri godine, a Marko Govedarica i Marko Dunđer iz Bileće, te Jozo Rašić iz Ljubuškog na po dvije godine zatvora. Zbog nedostatka dokaza, krivnje su oslobođeni Saša, Milenko i Siniša Kuljić, Bojan Puhalo, Miloš Govedarica i Vuk Vujović iz Bileće te Srećko Trifković iz Pala. Osuđeni su proglašeni krivima samo zbog transporta droge iz Crne Gore preko Hercegovine u Hrvatsku, objasnio je sudac Tankić. Kako se navodi u optužnici, dopremljena droga se čuvala u skladištima u Čapljini, gdje je Miličević angažirao Bandura i Rašića da drogu prevezu u Hrvatsku, piše Večernji list BiH.

- Optuženi su 17. siječnja 2014. u Crnoj Gori nabavili marihuanu koja je pet dana poslije prebačena u BiH, a Dunđer ju je preuzeo i prevezao audijem karavanom i sakrio. Iz Čapljine je pošiljka droge prebačena u Ljubuški, a dalje je trebala doći do Marija Jurija u Zagreb. Optuženi su se u Opuzenu trebali sastali s Jurijem i predati više od 21 kilogram marihuane, ali tu pošiljku je presrela i zaplijenila hrvatska policija, stoji u optužnici, koju je Sud BiH i potvrdio.

Obrana najavila žalbu

- S druge strane, odbačen je dio optužnice u kojoj se navodi da su u još dva navrata u 2014. iz Crne Gore prokrijumčarili veće količine droge, i to uz obrazloženje da droga nije bila po propisima zapakirana i dostavljena Sudu, što je odbačeno kao dokaz, točnije ocijenjeno nezakonito pribavljenim dokazima. Tvrdeći i dalje da nema dokaza, odvjetnici osuđenih su već najavili žalbu Prizivnom sudu BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije