Krijumčarenje ljudi

Ruka koja je virila iz prikolice kamiona odala bh. vozača

11.08.2016.
u 08:00

Vozač kamiona, inače državljanin BiH, skrenuo je na odmaralište na njemačkoj autocesti A8. Dok se kamion lagano kretao prema parkiralištu, zaprepašteni vozač drugog kamiona iza njega posve slučajno ugledao je ruku koja je virila iz njegove prikolice. Savjesni građanin odmah je nazvao svog njemačkog šefa i policiju. Nakon kratkog vremena, kada su službenici Federalne uprave policije stigli na odmorište Holzkirchen Nord u blizini Münchena, otkrili su šest osoba afroazijskog izgleda bez ikakvih dokumenata među utovarenim paletama u prikolici, piše njemački Focus.

Policija je razgovarala s izbjeglicama koji su izjavili da su krijumčarima platili 500 eura po osobi. Pet Afganistanaca i Pakistanac nisu mogli otkriti gdje su ušli na kamion jer su na mjesto “utovara” došli s povezom na očima. Tek su znali da su uhvaćeni nadomak cilja.

Čak je i bh. vozač kamiona objasnio policiji da nema predstavu gdje i kako su ušli “slijepi putnici”. Kamion je prošao Hrvatsku, Sloveniju i Austriju prije nego je ušao u Njemačku. Nakon svake stanke kontrolirao je prikolicu i pečate, nitko nije mogao ući…

Ipak, istraga policije fokusirana je na bh. vozača. Navodno je Savezna policija otkrila znakove naknadne manipulacije carinskim pečatom. Ako se ove sumnje potvrde, protiv državljanina BiH bit će podnesena prijava zbog krijumčarenja stranih državljana u Njemačku. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije