OKONČANA POTRAGA

Ronioci našli mladića koji se utopio u rijeci Trebižat kod Čapljine

struge
Foto: Agencije
16.11.2013.
u 22:23

Tijelo nastradalog mladića je pronađeno stotinjak metara nizvodno od mosta, nakon čega je prevezeno u čapljinsku mrtvačnicu

Nakon 32 sata od prometne nesreće u kojoj je automobil sletio u rijeku Trebižat u čapljinskom mjestu Struge kod Čapljine, članovi Interventne spasilačke službe (ISS) Mostar, uz pomoć vatrogasaca i policije, jučer su pronašli tijelo nestalog Ivana Rozića (20) iz Vida kod Metkovića.

Odnijela ga bujica

Nesretni mladić se dan ranije, oko 4 sata, zajedno s četvoricom prijatelja nalazio u automobilu “kia” koji je sletio u rijeku kod kupališta Jaz. Njega je odnijela vodena bujica dok su se njegovi prijatelji i sumještani - vozač Matej Uvalić, te Žarko Markota, Josip Marović i Kristijan Ivan Šiljeg nekako uspjeli spasiti.

- Tijelo nastradalog mladića je pronađeno stotinjak metara nizvodno od mosta, nakon čega je prevezeno u čapljinsku mrtvačnicu, gdje će se izvršiti obdukcija. Unatoč tome što su čitav petak članovi brojnih spasilačkih ekipa pretraživali obalu i riječno korito Trebižata, nisu ga mogli naći u dubini, a tek dan kasnije, ronioci su ga našli mrtvog kod jednog riječnog buka - potvrdio je Esad Humo, predstavnik ISS-a. Inače, petorica mladića su vraćajući se iz noćnog provoda u Mostaru, autom probili zaštitnu ogradu na mostu te s dvadesetak metara visine sletjeli u hladni Trebižat.

Pomoć mještana

Prema pričanju stanovnika okolnih kuća, dvojica mladića su se odmah spasila, trećeg su ubrzo iz vode izvukli mještani, a četvrtog je bujica nosila više metara, nakon čega se uhvatio za granje, što će se pokazati i spasonosnim. I njega su izvukli mještani koji su priskočili u pomoć. Petog mladića nije bilo nigdje, a potraga je trajala sve do jučerašnjih 13 sati. Voda je odnijela automobil toliko daleko da mu nije bilo moguće pristupiti kako bi se za njega pričvrstile sajle kojima bi se izvukao iz dubokog Trebižata. U drugom slučaju prijavljenog nestanka, članovi Hercegovačke gorske službe spašavanja (HGSS) i jučer su na cesti u blizini Bregave pronašli automobil Milivoja Pjace (71) iz mjesta Lokve kod Čapljine, kojem se izgubio svaki trag još u utorak.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije