Početak suđenja

Ravnatelj škole prijetio mafijom vlasnici putničke agencije?!

03.02.2016.
u 07:15

U Općinskom sudu u Sarajevu jučer je počelo suđenje Kenanu Vučijaku, ravnatelju Osnovne škole “Isak Samokovlija”, zbog zloupotrebe službenog položaja i iznudu. Županijski tužitelj Senad Osmić kazao je kako je Vučijak, kao odgovorna osoba, od početka 2014. do lipnja 2015. za ukupno 12.671 KM oštetio agenciju Fox Travel preko koje su organizirane učeničke ekskurzije. Kako tvrdi, Vučijak je vlasnicu agencije Adeletu Hasović pozvao u svoj ured da preuzme dio novca za ekskurzije. Kada je došla, on joj nije predao sav novac, uz obrazloženje kako njemu pripada 6316 KM kao dobrom menadžeru, te je tu svotu uzeo za sebe. Uz to, Vučijak je vlasnicu agencije u više navrata kontaktirao i tražio da mu uplati 5249 KM jer je potpisao ugovor uime škole. U optužnici se navodi i kako je ravnatelj škole kontaktirao i Lejlu Dizdarević, za koju je znao da je u vezi s Hasović, te prijetio da će vlasnici agencije prevrnuti ured jer mu duguje novac i da će naći način kako doći do svog novca. Prema tim navodima, Vučijak je ponovno pozvao Hasović u svoj ured te joj prijetio da će joj, ako mu ne isplati traženi iznos, poslati mafiju. On je poslije toga tražio 10.000 KM, a nakon što mu je rekla da taj novac nema, 2000 KM, kao i da bude posrednik između agencije i OŠ te da mu za to plati iznos koji želi. Tužitelj je istaknuo kako je Vučijak potom tajno praćen i sniman, te je zabilježeno simulirano davanje otkupnine od 2000 KM gdje se na videosnimci jasno vidi kako osumnjičeni prima i zadržava novac. S druge strane, obrana ga ne smatra krivim.

- U optužnici stoji kako je pri zaključenja ugovora optuženi znao da je samo on kao ravnatelj ovlašten potpisati ugovore. Na koji način je zloupotrijebio položaj kad je jedini bio ovlašten za to? Naveden je i čitav niz iznosa i priznanica, ali visinu protupravne koristi Tužiteljstvo je utvrdilo na osnovi osobne evidencije oštećene - kazao je odvjetnik Senad Bilić te dodao kako će obrana dovesti svjedoke koji će dokazati i da ravnatelj ne prikuplja novac u školi, već druge osobe kojima je tijekom istrage prijećeno da će, ako daju iskaz u korist optuženog, i oni završiti na sudu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?