Naslovnica Crna kronika

Raspisivanje međunarodne tjeralice za Bogdanom Stevanovićem

09. veljače 2018. u 18:00 0 komentara 190 prikaza
sud bih

Sud BiH izdao je naredbu za raspisivanje međunarodne tjeralice za Bogdanom Stevanovićem, optuženim za zločin protiv čovječnosti počinjen 1992. na području Srebrenice.

Prema Tužiteljstvu BiH, Stevanović je u razdoblju od svibnja do kraja kolovoza 1992. godine, kao komandir Stanice javne sigurnosti Skelani i član Kriznog štaba Srpske općine Skelani, pomagao u ubojstvima i naređivanju ubojstava, kao i progonu bošnjačkog stanovništva na području Skelana i drugih mjesta u okolini Srebrenice.

Progoni su, kako smatra Tužiteljstvo BiH, počinjeni organiziranim napadima na sela i naselja, a potpomognuti su artiljerijskim djelovanjem, prisilnim odvajanjem muškaraca, ubojstvima više osoba, kao i zatvaranjem u SJB Skelani i "Združeni dom" u Skelanima, javlja BIRN.

Žene i djeca su prognani prema Bajinoj Bašti (Republika Srbija), dok je najmanje 35 ljudi ubijeno.

Kako je ranije priopćeno, Stevanović ima prebivalište u Srbiji, a optužnica protiv njega je potvrđena u lipnju 2017. godine.
 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.