Sud BiH izdao naredbu

Raspisivanje međunarodne tjeralice za Bogdanom Stevanovićem

sud bih
09.02.2018.
u 18:00

Sud BiH izdao je naredbu za raspisivanje međunarodne tjeralice za Bogdanom Stevanovićem, optuženim za zločin protiv čovječnosti počinjen 1992. na području Srebrenice.

Prema Tužiteljstvu BiH, Stevanović je u razdoblju od svibnja do kraja kolovoza 1992. godine, kao komandir Stanice javne sigurnosti Skelani i član Kriznog štaba Srpske općine Skelani, pomagao u ubojstvima i naređivanju ubojstava, kao i progonu bošnjačkog stanovništva na području Skelana i drugih mjesta u okolini Srebrenice.

Progoni su, kako smatra Tužiteljstvo BiH, počinjeni organiziranim napadima na sela i naselja, a potpomognuti su artiljerijskim djelovanjem, prisilnim odvajanjem muškaraca, ubojstvima više osoba, kao i zatvaranjem u SJB Skelani i "Združeni dom" u Skelanima, javlja BIRN.

Žene i djeca su prognani prema Bajinoj Bašti (Republika Srbija), dok je najmanje 35 ljudi ubijeno.

Kako je ranije priopćeno, Stevanović ima prebivalište u Srbiji, a optužnica protiv njega je potvrđena u lipnju 2017. godine.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije