Nesreća

Radnik (26) rezao strojeve za otpad i poginuo u požaru

29.03.2016.
u 09:00

U požaru koji je jučer ujutro oko 7.30 sati izbio u krugu velikokladuškog poduzeća Saniteks stradao je 26-godišnji Ramiz Kendić iz mjesta Gornja Vidovska u Velikoj Kladuši, Prema riječima njegovog rođaka Brace Kendića, nesretni Ramiz nije bio radnik ovog poduzeća, nego je posljednjih mjesec i pol dana obavljao poslove za tvrtku Adda promet d.o.o., koja je u krugu Saniteksa radila na prikupljanju strojeva i sirovina za reciklažu.

Do požara je došlo u pogonu u kojem su rezani stari Saniteksovi strojevi, koji su se pripremali za reciklažu. Vatrogasci su odmah upućeni na mjesto događaja, ali su samo uspjeli lokalizirati vatru. Na žalost, Ramizu više nije bilo spasa. Vatrogasci su naveli kako su do 10 sati gasili vatru te su se i sami izložili opasnosti. Naime, tijekom gašenja je došlo do eksplozije jedne cijevi, a tragedija je mogla biti i veća da nisu uspjeli brzo lokalizirati plamen i ohladiti spremnike unutar pogona gdje su i rezani stari strojevi koji su bili pripremani za recikliranje.

- Rođen je 22. 4. 1989. u Velikoj Kladuši. Završio je strojarstvo u II. srednjoj školi “Dr. Husein Džanić”. Oženjen je i nije imao djece, kažu tužno članovi obitelji. Inače, poduzeće Saniteks jedno je od rijetkih proizvođača medicinskih sredstava, sanitetskih i higijenskih proizvoda u BiH. Osnovano je 1962., a od kolovoza prošle godine najveći dioničar Saniteksa je grupacija Asa Prevent. Šokirani radnici ne pamte ovakvu tragediju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije