SUDAR U SARAJEVU

Putnik vozačici tramvaja: Gospođo, visi vam uho!

tramvajska nesreća sarajevo
Nedim Grabovica/Klix.ba
03.11.2013.
u 12:14

Uzrok sudara još nije utvrđen, a 78 putnika je pušteno na kućnu njegu, među kojima i vozačica Devla Hećo

Uzrok sudara dva tramvaja koji se dogodio u subotu oko 14 sati u Sarajevu još uvijek nije poznat, a možda neće ni biti do danas, kazao je vršitelj dužnosti direktora GRAS-a Omer Hadžiomerović.

“Još uvijek nemamo informaciju što se točno dogodilo i što je dovelo do sudara. Sumnjam da ćemo ih imati tijekom dana. Vjerojatno će to sudski vještak priopćiti u ponedjeljak”, kazao je Hadžiomerović.

Prema njegovim riječima, jedan od dva tramvaja koji su se sudarili kod Tehničke škole, prema procjenama tehničke službe GRAS-a, mogao bi biti popravljen i pušten u promet dok za drugi nije sigurno s obzirom na veliko oštećenje.

U vrijeme špice

U prometnoj nesreći su jučer ozlijeđena su 74 putnika putnika, od čega šest teže, a 68 lakše. Pacijenti su zbrinuti u Opću bolnicu “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, u Klinički centar u Sarajevu, kao i u Zavod za hitnu medicinsku pomoć. Prema posljednjim informacijama, svi su pušteni na kućno liječenje. Iako će službeni uzrok nesreće biti poznat kasnije, špekulira se da su zakazale skretnice k željezničkoj postaji. Devla Hećo se nalazila na mjestu vozača crvenog tramvaja broj 3. Prednji dio je smrskan, a ona je pretrpjela ozljedu uha i strašan šok.

"Bilo je vrijeme špice, oko 14 sati, i tramvaj je bio pun. Vozila sam iz pravca središta grada prema Ilidži i semafor je bio otvoren. Sporo sam išla preko skretnice i kolegica koja je vozila u suprotnom pravcu također je išla sporo”, ispričala je za Klix.ba vozačica Hećo. U tom trenutku tramvaj šestica, koji je vozila Sejda Hamzić skrenuo je sa svojih tračnica.

“Pogledala sam lijevo i vidjela da prednji dio njenog tramvaja ide prema meni. Zakočila sam, uhvatila se za šipku ispred sebe i zavrištala. Sudar je bio strašan, ali sam se brzo pribrala i shvatila da mogu ustati. Zavladala je panika i ljudi su počeli iskakati kroz prozore. Mehanički sam krenula na silu otvoriti vrata”, prisjeća se ona.

Kolegica Sejda

Kad su uskomešani putnici vidjeli da vozačice nema na svom mjestu, počelo je dozivanje i pitanja je li poginula. “Potom mi je jedan čovjek rekao: Gospođo, visi vam uho”, kaže Devla. Kada je izašla vani, uvjerila se u razmjere sudara i vidjela da je njena kolegica s druge strane prošla s ogrebotinom na ruci. Potom se vratila po svoje stvari koje su bile uništene.

“Bilo je sablasno. I kolegica i ja smo se prepale. Neko mi je dao telefon da se javim svojima, a meni nijedan broj nije mogao pasti na pamet. Hvala Bogu da niko nije smrtno stradao niti je životno ugrožen”, ističe ova vozačica tramvaja, koja tijekom 19 godina, koliko radi u GRAS-u, nikada nije doživjela neku veću nesreću.

U bolnici su joj zašili ušnu resicu koja je u sudaru otkinuta, a medicinske pretrage su pokazale da nema drugih ozljeda. Trenutno je na bolovanju i polako se oporavlja od pretrpljenog stresa. Na kraju kaže da se više puta čula s kolegicom Sejdom, ali da je najtužnije od svega što ih nitko osim radnih kolega, te šefa i direktora tramvajskog prometa nije ni nazvao da pita kako su, a kamoli posjetio.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije