Akcija "Pravda"

Produžen pritvor Delimustafiću, Cerić i Hadžić za tri mjeseca

Delimustafić
20.02.2017.
u 13:10

Županijski sud u Sarajevu, na prijedlog Tužiteljstva Sarajevske županije, produžio je pritvor za tri mjeseca osumnjičenima Aliji Delimustafiću, Lejli Cerić i Suadi Hadžić, koji su uhićeni u akciji Pravda, potvrdila je Feni glasnogovornica Tužiteljstva SŽ Azra Bavčić.

Naglasila je kako "pritvor osumnjičenima može trajati do 17. svibnja ili nove odluke suda".

Delimustafiću je pritvor produžen zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke i prikrivanje dokaza te opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Cerić je pritvor produžen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i prikrivanja dokaza te opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, dok je Hadžić pritvor produžen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i prikrivanja dokaza.

Akcija "Pravda" provedena je u studenom i u okviru nje uhićeno je 20 osoba koje se sumnjiče za krivična djela organiziranog kriminala, a u vezi sa zlouporabom položaja, povredom zakona sudaca, pranjem novca i prevarom.

Na osnovu međunarodne tjeralice koja je raspisana prema naredbi Županijskog suda u Sarajevu, a na zahtjev Tužiteljstva SŽ, osumnjičeni Alija Delimustafić je uhićen 21. prosinca prošle godine u Karlovcu i to u autobusu koji je prometovao na relaciji Rijeka-Zagreb.

Delimustafić je predan 5. siječnja organima Bosne i Hercegovine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?