Obrat

Priznao da je pijan usmrtio dječaka

policija
29.02.2016.
u 08:00

Bojan Maričić (24) iz Laktaša priznao je krivnju za izazivanje prometne nesreće u kojoj je poginuo trogodišnji Goran Dakić, a teško ozlijeđena njegova polusestra Jelena Roljić. Maričić je krivnju priznao na početku suđenja u Okružnom sudu u Banjoj Luci, što je sutkinja Olga Pantić prihvatila, a izricanje presude zakazano je za danas.

- Kriv sam i jako mi je žao što se to dogodilo. Više bih volio da sam ja poginuo, rekao je Maričić. Zoran Dakić, otac stradalog Gorana i Jelenin očuh, zatražio je da najstrože kazni Maričića, navodeći da obitelj zahtijeva i odštetu. U tome ga je podržala i Milkica Dakić, majka Gorana i Jelene. S druge strane, okružna tužiteljica Dragana Lipovčić zatražila je da se optuženog kazni u skladu sa zakonom, a Maričićev odvjetnik Jovo Pilipović smatra da u ovom slučaju ima osnova za blažu kaznu, a sudu je predložio da optuženog oslobodi plaćanja troškova, budući da je siromašan.

- Nesporno je da se nesreća dogodila onako kako je to opisano u optužnici i da je moj branjenik vozio pijan. Ipak, treba uzeti u obzir da je njega sve to strašno pogodilo i da se kaje. I sam je ozlijeđen u nesreći, a preko svojih tetaka pokušao se ispričati ožalošćenoj obitelji i izraziti im sućut, rekao je Pilipović. Nesreća se dogodila 3. svibnja prošle godine u Bakincima kod Laktaša. U optužnici se navodi da je Maričić vozio s 1,82 promila alkohola u krvi, kada je peugeotom sletio s ceste i udario Gorana i Jelenu. U trenutku nesreće išao je prema Aleksandrovcu nedopuštenom brzinom od 85 km/sat. Uslijed svega navedenog izgubio je nadzor nad vozilom, udario u desnu bankinu, a potom prešao u lijevu stranu ceste, udario u pješake i prevrnuo se.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije